Ali Şükrü Bey Mezarı Başında Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ali Şükrü Bey Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Ali Şükrü Bey Mezarı Başında Dualarla Anıldı

1. TBMM Trabzon Mebusu Ali Şükrü Bey, ölümünün 92. yıldönümünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Müftülüğü ve Kent Konseyi tarafından Boztepe’deki kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı.

27.03.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. TBMM Trabzon Mebusu Ali Şükrü Bey, ölümünün 92. yıldönümünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Müftülüğü ve Kent Konseyi tarafından Boztepe'deki kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı.

Trabzon eski Belediye Başkanı, milletvekili ve 25. dönem milletvekili aday adayı Asım Aykan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu törende katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ali Şükrü Bey'in yaşantısına dikkat çekerken, Türk milletinin bundan önce olduğu gibi bundan sonrada İslam için, vatan için, memleket için yeri geldiğinde şehit vereceğini ifade etti.

Ali Şükrü Bey'in 39 yıllık hayatında hiçbir zaman yaşantısından taviz vermediğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Ali Şükrü Bey şehidi muazzezdir. 39 yıllık hayatına en şerefli şekilde İslam mücadelesini, hürriyet ve istiklal mücadelesini yerleştirmiştir. Hiçbir zaman ne kendi yaşantısından ne de memleketinin idaresinden en küçük bir taviz vermemiştir. Bu kahraman ve İslami hayatını neticesinde 39 yaşındayken şehit edilmiştir. Milletimiz için, vatanımız için şehit olmuştur. Onun bu şehitlik kervanına katıldığı yolda, daha sonra da şehitlerimiz olmuştur, bundan sonra olacaktır" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde Ali Şükrü Bey'in hayatını kitaplaştırdığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Ali Şükrü Bey'i ilmi olarak incelemesi için bu dönemde muhterem bilim adamlarımıza müracaat ettik. Bu çerçevede bütün mütefekkirlere katkıda bulunmalarını rica ettik. Bu kitabın ortaya çıkmasında her mütefekkirimizin düşüncesini alan Sayın Prof. Dr. Necmettin Alkan'a ve Sayın Doç. Dr. Uğur Üçüncü'ye bu büyük gayretlerinden ötürü Trabzon halkı adına teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum. Tabi ki her kitap herkesin görüşüne açıktır. Hocalarımız çok ciddi bir çalışma ile bu eseri ortaya koydular. Bundan sonra inşallah yine Ali Şükrü Bey'in veciz konuşmalarını, veciz hayatını kitaplaştırarak Trabzon'a kazandıracağız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ali Şükrü Bey Mezarı Başında Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement