Aliağa Belediyesi, Asansörle Engelleri Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Aliağa Belediyesi, Asansörle Engelleri Kaldırdı

Aliağa’yı engelsiz kente dönüştürme çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi, engellilerin belediye hizmet binası üst katlara kolay ulaşımı için asansör kurdu

17.03.2012 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi, yaklaşık 6 bin engelli yurttaşın yaşadığı Aliağa’da, toplu kullanım alanları, kamu binaları ve cadde sokakların engellilere uygun hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce Yolları ve kaldırımları buna göre düzenleyen, Engelliler için “engelsiz yaşam cafe park” yapan, kamu binalarına rampa sistemleri kuran Aliağa Belediyesi, son olarak Belediye hizmet binasını engelliler için “engelsiz” hale getirdi. Belediye hizmet binasına yapılan asansör, engellilerin üst katlara ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırdı. Yeni düzenleme ile engelli yurttaşlar hiçbir yardıma gerek kalmadan asansörler tüm belediye birimlerine ulaşabiliyor. Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yaşar Aziz kaya, engelli yurttaşlarla birlikte başkan Turgut Oğuz’u ziyaret ederek belediye girişinin düzenlenmesi ve asansör sisteminin kurulmasından dolayı teşekkür etti.

BELEDİYEDE YAPILAN ASANSÖR, ENGELLERİ KALDIRDI

2005 yılında yenilenen engellilerle ilgili kanun, devlet daireleri ve belediyelerin gerekli altyapıyı engellilere uygun hale getirebilmesi için 7 yıl süre verdi. Belediyelerin, kenti engellilerin gereksinimlerine göre dizayn etmeleri için tanınan 7 yıllık süre, 7 Temmuz 2012'de dolacak. Son yıllarda Aliağa’da engellilere yönelik birçok çalışmayı hayata geçiren Aliağa Belediyesi, son olarak Belediye girişini yeniden düzenleyip hizmet binasına asansör sistemi kurarak yasal sürenin bitimini beklemeden önemli bir çalışmayı gerçekleştirdi. Belediyede işi olan Engelli yurttaşlar şimdi başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan belediyenin herhangi bir noktasına ulaşabiliyor.

ENGELLİ YURTTAŞLARDAN BAŞKAN OĞUZ’A TEŞEKKÜR

Kent içerisinde yaptığı çeşitli sosyal projeler ile engelli yaşamına kolaylıklar sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’a Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisinden teşekkür geldi.

Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyelerinden oluşan heyet ile Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret eden engelli temsilcileri engelli yaşamına kolaylık sağlayan proje ve desteklerinden dolayı Başkan Oğuz’a teşekkür etti.

ENGELLİ TEMSİLCİSİ KAYA “BAŞKAN OĞUZ’A MİNNETTARIZ”

Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya “Sayın Turgut Oğuz Belediye Başkanı olmadan öncede uzun yıllar engellilerin her zaman yanında olarak bizlere çok büyük destekler verdi. Kent içerisinde her yeri engelli dostlarımız rahat rahat kullanabiliyor. Belediye girişindeki düzenlemeler ve asansör sistemi ile belediyemize rahatlıkla geldik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizlerin adımıza yapacağınız tüm çalışmalar için teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN OĞUZ “HER YURTTAŞIN EŞİT YAŞAM HAKKI VAR”

Kent içerisinde her yurttaşın eşit şekilde yaşama hakkı olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Aliağa’yı engellilerin kolay yaşam sürebildiği nadir kentlerden birisi haline getirme adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Her yurttaşımıza eşit mesafede yaklaşarak çağdaş ve sosyal belediyecilik adına önemli işleri başarıyoruz. Engelli yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Aliağa Belediyesi olarak bu konulara büyük hassasiyet gösteriyoruz.” dedi.

Son Dakika Güncel Aliağa Belediyesi, Asansörle Engelleri Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement