Aliağa Belediyesi Helvacı Gsk, Süper Amatöre Yükseldi - Son Dakika
Spor

Aliağa Belediyesi Helvacı Gsk, Süper Amatöre Yükseldi

Aliağa Belediyesi Helvacı Gsk, Süper Amatöre Yükseldi

İzmir 1. Amatör Ligi Play Off turu final karşılaşmasında Serintepe Kanderespor’u uzatma devrelerinde 3-1 mağlup eden Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü, süper amatör ligine yükseldi.

04.02.2018 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir 1. Amatör Ligi Play Off turu final karşılaşmasında Serintepe Kanderespor'u uzatma devrelerinde 3-1 mağlup eden Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü, süper amatör ligine yükseldi. Tarihinde ilk kez süper amatör ligine yükselen Aliağa Belediyesi Helvacı GSK'nın galibiyet gollerini 114 ve 118'de Can Güler ile 116'da Mehmet Ateş kaydetti. Rakip takımın tek golünü ise 105'de Nurettin Gazi Avcıer attı.

İzmir Atatürk Stadı 1 Nolu Sahada oynanan mücadeleyi Hakem Emre Kargın yönetti. Kazananın bir üst lige çıkacağı karşılaşmayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da tribünden izledi. Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. Takımlar girdikleri gol pozisyonlarını değerlendiremeyince maçın normal süre 0-0 eşitlikle tamamlandı. Uzatma devrelerinin oynandığı maçta 105. dakikada Nurettin Gazi Avcıer attığı golle Serintepe Kanderesporu 1-0 öne geçirdi.

Yenik durama düşen Aliağa Belediyesi Helvacı GSK beraberlik golünü 114. dakikada Can Güler'in ayağından buldu. Galibiyet golü için rakibi üzerinde baskı kuran Aliağa Belediyesi Helvacı GSK 116. dakikada Mehmet Ateş'in attığı golle 2-1 öne geçti. Dakikalar 118'i gösterdiğinde ilk golün sahibi Can Güler bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-1'e taşıyan golü kaydetti.

Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları ve teknik heyet maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevinç yaşadı. Maç sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Hakan Turan, hak ettikleri bir lige çıktıklarını belirterek şunları söyledi: "Sezon başından bu yana iyi çalıştık. İnanarak gayret gösterdik. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar ve kulüp başkanımız Cengiz Doğru takımın başarısı için her zaman yanımızda oldular. Bugünde bizim için biraz zor bir maç oldu. Mağlup duruma düşsek de geriden gelmesini bildik."

Aliağa Belediyesi Helvacı GSK 3 - Serintepe Kanderespor 1

Stat: İzmir Atatürk Stadı 1 Nolu Saha

Hakemler: Emre Kargın, Hakan Bektaş, Kürşat Han Akın

Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü: Mesut Bektaş, Esen Yaşar (DK 110 Yunus Süme), Oğuz Şen, Gökhan Kara, Bilal Ceylan, Büreyde Sami Göl, Murat Arslan (DK 87 Galip Uca), Can Güler, Çayan Çapakçur, Murat Koşun, Oğuz Sönmez

Serintepe Kanderespor: Velican Karatepe, İsmail Çamlı (DK 72 Etem Hepçakar), Ertan Türkoğlu, Kerem Demir, Görkem Yanık, Şükrü Çiçekçioğlu, Hüseyin Oğulcan Bozkurt, Dursun Aslandaş (DK 88 Şerif Zeybek), Berk Can Kocabaş, Nurettin Gazi Avcıer, Ersan Dereli

Goller: DK 114-DK 118 Can Güler, DK 116 Mehmet Ateş (Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü) - DK 105 Nurettin Gazi Avcıer (Serintepe Kanderespor)

Sarı kartlar: Gökhan Kara, Bilal Ceylan (Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü) - Dursun Aslandaş, Ersan Dereli (Serintepe Kanderespor)

Kırmızı kart: DK 100 Hüseyin Oğulcan Bozkurt - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Aliağa Belediyesi Helvacı Gsk, Süper Amatöre Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement