Aliağa'da Çanakkale Zaferi Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Çanakkale Zaferi Coşkusu

Aliağa\'da Çanakkale Zaferi Coşkusu

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, bundan 99 yıl önce Mehmetçiğin dünya tarihine geçen, destansı bir kahramanlığa imza attığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’ni, bağımsız ve özgür bir şekilde daima yaşatmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini, Çanakkale ruhunu her zaman koruyacaklarını kaydetti.

18.03.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, bundan 99 yıl önce Mehmetçiğin dünya tarihine geçen, destansı bir kahramanlığa imza attığını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'ni, bağımsız ve özgür bir şekilde daima yaşatmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini, Çanakkale ruhunu her zaman koruyacaklarını kaydetti.

AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla 38 camide mevlit okuttu, lokum dağıttı. Şehit yakınları ve gaziler evlerinde ziyaret edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü Aliağa'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aliağa Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. İkinci tören TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende, Mehmet Saka Ortaokulu öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir tiyatro gösterisi sunuldu ardından şiirler okundu. Törenlere, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Garnizon Komutanı Yarbay Bora Meriç, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayral,Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ile diğer siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz da mesajında, bundan 99 yıl önce Mehmetçiğin dünya tarihine geçen, destansı bir kahramanlığa imza attığını kaydetti.

Sayı ve teknik açıdan çok üstün düşman kuvvetlerine karşı büyük bir askeri başarı elde edildiğini, bu uğurda on binlerce Mehmetçiğin şehit verildiğinihatırlatan Yorulmaz, "Çanakkale destanını yazanlar bugün bize gurur duyduğumuz ve özgürce yaşadığımız bu güzel vatanı bırakmışlardır. Bu zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan ve özgürlük aşkı vardır" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin hangi şartlarda kazanıldığının genç nesillere aktarılmasının önemini vurgulayan İbrahim Etem Yorulmaz, Türkiye'nin bugün de birliğine ve bütünlüğüne yönelik girişimlerin devam ettiğine dikkat çekti. Şanlı zaferi kanları, canları pahasına kazananların torunları olarak devraldıkları Türkiye Cumhuriyeti'ni, bağımsız ve özgür bir şekilde daima yaşatmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini, Çanakkale ruhunu her zaman koruyacaklarını belirten İbrahim Etem Yorulmaz, Büyük Zaferin yıldönümü vesilesiyleGazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla andığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü dolayısıyla AK Parti Aliağa İlçe Teşkilatı tarafından 38 camide mevlit okutuldu, lokum dağıtıldı. AK Partililer, ayrıca şehit yakınları ve gazileri evlerinde ziyaret etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Çanakkale Zaferi Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement