Aliağa'da Coşku Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Coşku Sürüyor

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, bu yıl 23'sü gerçekleşen Emek ve Barış Şenliği kentin dört bir yanında renkli görüntülere sahne oluyor.

02.09.2013 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ve birçok kültür sanat etkinliklerinin yer aldığı, üç günlük şenlik kapsamında Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Nurettin Rençber ve Şevval Sam Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi.

NURETTİN RENÇBER COŞKUSU

Konserler için Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ilk olarak Halk Müziği'nin sevilen ismi Nurettin Rençber' in halk türküleriyle coştu. Türkiye'nin farklı yörelerine özgü, en sevilen türküleri coşkuyla seslendiren Rençber, Aliağalı hayranlarına coşkulu bir saat yaşattı. Sanatçı zaman zaman seslendirdiği hareketli parçaları ile de sevenlerinden de yoğun ilgi gördü. Konserin sonunda Aliağa Belediyesi Meclis Üyesi Selma Orhan, Nurettin rençber'e Şenliklerin anısına plaket takdim etti. "Emek, Barış ve Özgürlüğün kentinde sizi görmekten onur duyduk" diyen Orhan, Nurettin Rençber'e teşekkür etti.

ŞEVVAL SAM ALİAĞA'YI İNLETTİ

Nurettin Rençber'in ardından sahne alan Şevval Sam, güçlü sesi, güzelliği ve danslarıyla Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 10 bin kişiyi coşturdu. Türk Sanat Müziğinden, Tangoya, Halk Müziğinden Karadeniz ezgilerine kadar Anadolu'nun bin yıllık birikimini repertuarına sığdıran Şevval Sam sevenlerini mest etti. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da sık sık sanatçının söylediği türkülere eşlik etti. Güzel sanatçı, sahnede yaklaşık 2 saat kaldı. Konseri izlemeye gelen vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatan ünlü sanatçı Şevval Sam performansı ile büyük alkış aldı. Konser sonunda Aliağa Belediye Meclis Üyesi İlknur Köse, Güzel sanatçıya plaket ve çiçek takdim ederek, Aliağa halkı adına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'da Coşku Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement