Aliağa'da Engelliler Şimdi Daha Mutlu - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Engelliler Şimdi Daha Mutlu

Aliağa\'da Engelliler Şimdi Daha Mutlu

Engelliler Haftası kapsamında, Aliağa'da Belediyenin engellilere tahsis ettiği, Engelsiz Park & Cafe'de etkinlikler yapıldı.

11.05.2013 09:01  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, 6 bin Engellinin bulunduğu Aliağa'da başlattıkları projenin Türkiye için rol model olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, "Engelli yurttaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı ve yaşama tutunduğu bir kent haline dönüştüğümüze inanıyorum" dedi.

ALİAĞA'DA ÇOK ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI

Engelliler Haftası etkinlikleri Aliağa'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Emin Uray yaptığı konuşmada engellilerin yaşamını kolaylaştıran uygulamalar için teşekkür ederek, "en büyük engel, engellenmektir. Biz Aliağa'da engellilerimizin topluma kazandırılması, meslek edinmesi ve diğer zorlukların aşılmasında kurumlarımızın desteğiyle çok önemli mesafeler aldık." Dedi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN, ÖZEL GÖSTERİLER

Etkinlikler, Aliağa Belediyesi tarafından, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği'ne tahsis edilen Engelsiz Cafe Park'da gerçekleşti. Etkinliğe engelli vatandaşlarla birlikte Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'daki Özel Eğitim Sınıfı bulunan okulların öğrenci ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı. Katılanlara Ücretsiz kahvaltı ve çay servisi yapıldı.

Etkinlikler kapsamında Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Öğrencileri, Aliağa'da Özel eğitim sınıfları bulunan; Petro Kimya Ortaokulu, Mehmet Saka İlkokulu, Helvacı İlkokulu, 80.yıl Çamlık İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler, veliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Gösterilerin ardından Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin kermesi açıldı.

BELEDİYENİN ENGELSİZ CAFE PARK, TÜRKİYE İÇİN MODEL OLDU

Engelliler haftası etkinliklerine katılan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'yı engelsiz bir kente dönüştürme çabaları sonucunda oluşturulan Engelsiz Cafe Park ile Türkiye'ye model olan bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Oğuz; "Sosyal belediyecilik anlayışımız ile beraber herkesin mutlu olduğu bir kent oluşturma adına birçok projemizi tamamladık. Engelli yurttaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı ve yaşama tutunduğu bir kent haline dönüştüğümüze inanıyorum. Engellilerimize ekonomik gelir getiren, istihdam sağlayan, sosyal ortam sağlayan, vatandaşlarımızla buluşturan Engelsiz Cafe&Park projemiz başarıyla sürüyor. Bir çok belediyemiz bu projemizi inceleyerek yapmaya çalışıyor. Bugün proje alanımızda çok güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimize ve değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum " Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'da Engelliler Şimdi Daha Mutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement