Aliağa'da Kurbanlıklar Satışa Çıktı - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Kurbanlıklar Satışa Çıktı

Aliağa ilçesinde kurbanlık satışı başladı.

14.08.2017 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa ilçesinde kurbanlık satışı başladı.

Aliağa Belediyesi tarafından belirlenen Güzelhisar Mahallesi yolu üzerindeki 2 bin 500 metrekarelik alana hayvan pazarı kuruldu.

Pazarda hayvanlarını satan Gökhan Bulut, büyükbaş hayvanların kilosunun 8 ila 12 lira arasında satıldığını belirterek, pazarın bayrama doğru hareketlenmesini beklediklerini söyledi.

Büyükbaş hayvan satışı yapan Abdülkadir Sucu ise büyükbaşta kilo fiyatının ortalama 20 liradan olduğunu kaydetti.

Pazarda henüz beklenen hareketliliğin görülmediğini, ancak bayram yaklaştıkça alıcıların artacağını düşündüklerini vurgulayan Sucu, bakanlıkça düve kesiminin yasaklanması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu savundu.

Sucu, "Ben Buraya Ağrı'dan geliyorum. Düve kesiminin ve nakliyesinin yasak olması nedeniyle birçok arkadaşımız malını hayvanlarını buraya getirmedi. Bu yıl düve kesiminin yasak olması küçük miktarda da olsa fiyatları yükseltti." dedi.

Yozgat'tan gelen satıcı Zekeriya Bilen de dişi hayvanların pazara girmemesi için bu yıl çok sıkı denetim yapıldığını ifade etti.

Öte yandan Kurban Bayramı'nda vatandaşlara hizmet verecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahası'nda da hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Kurbanlıklar Satışa Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement