Aliağa'da Termik Santral Ruhsatına, Çevrecilerden Tepki - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Termik Santral Ruhsatına, Çevrecilerden Tepki

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.?ye bağlı İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.tarafından kurulacak termik santrale ruhsat vermesi çevrecilerin tepkisine neden oldu.

11.01.2012 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un, İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.?ye bağlı İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulacak termik santrale ruhsat vermesi çevrecilerin tepkisine neden oldu.

Aliağa Belediye binası önünde bir araya gelen Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu, Menemen Demokrasi bileşenleri, Foça Çevre Platformu (FOÇEP) üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a sık sık 'Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganıyla tepki gösterdi. 'Ölüm kusan bacalar istemiyoruz', 'Verilen ruhsat geri alınsın', 'Termik santral istemiyoruz', 'Ne termik ne nükleer, güneş rüzgar bize yeter' sloganları atan çevreciler, Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a yönelik de 'Aşkolsun Turgut Amca Aşkolsun', 'Yaptığınızı telefon santrali sanıyorsunuz' yazılı pankartlar açtı. Çevrecilerin eylemine Menemen Devlet Hastanesi çalışanları, Menemen Ziraat Odası, ÖDP ile bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAğrı

Menemen SES Temsilcisi Gülperi Köybaşı, termik santralin insan sağlığı üzerindeki etkilerini ve neden olduğu hastalıkları anlattı. Köybaşı, kömüre dayalı termik santralle halkın sağlık hakkının hiçe sayıldığını söyledi.

Foça Çevre Platformu (FOÇEP) Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Doğutürk de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, CHP'li bir belediye başkanının termik santrale ruhsat vermesi konusunda bilgi almasını istedi.

Konuşmaların ardından çevreciler Aliağa Belediyesi'ne siyah çelenk bıraktı. Eylemcilerden bir bölümü de konuşmalar sırasında taktıkları burun maskelerini belediye önüne attı. Çevreciler, olaysız dağıldı.

BAŞKAN'DAN 'YANINIZDAYIM' MESAJI

Bu arada, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz da yazılı bir açıklama yaparak, termik santralin belediyeden inşaat ruhsatı almasıyla ilgili kamuoyunu bir kez daha bilgilendirdi. Oğuz şöyle dedi:

"Firma, dosyasında hiçbir eksiği olmadığından yasal sürenin son günü ruhsat aldı. Aliağa'da sanayi kaynaklı kirlilik insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor. Termik santrallere karşı yapılacak hukuki mücadelelerde çevreci kuruluşların yanındayım. Çevre örgütlerine sesleniyorum. Dava açın yanınızdayım, ben de size imza vereceğim. Kamu idaresi, yasal zorunluluk nedeniyle ruhsatı verdi. Mevzuat elimizi kolumuzu bağlıyor. Ancak Aliağa'da yaşayanlar olarak, vatandaşlar olarak bunun iptali için elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Termik Santral Ruhsatına, Çevrecilerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement