Aliağa'da Velilerden Okul Servisi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Aliağa'da Velilerden Okul Servisi Tepkisi

Aliağa\'da Velilerden Okul Servisi Tepkisi

İZMİR'in Aliağa ilçesinin kırsal mahallelerinden ilçe merkezindeki okullara giden öğrenciler, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte servislerin kaldırıldığını öğrenince şaşkına döndü.

21.09.2018 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Aliağa ilçesinin kırsal mahallelerinden ilçe merkezindeki okullara giden öğrenciler, yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte servislerin kaldırıldığını öğrenince şaşkına döndü. Mahallelerde toplu taşıma araçlarının hizmet verdiği gerekçesiyle servislerin kaldırıldığını belirten öğrenci velileri, Aliağa Kaymakamlığı önünde toplanarak sorunun çözülmesini istedi. Bazı veliler, sorunun çözülmemesi halinde çocuklarını okula gönderemeyeceklerini söyledi.

Aliağa'da, köy okullarının kapatılmasıyla birlikte kırsal bölgelerde yaşayan öğrenciler, eğitimlerine ilçe merkezlerindeki okullarda devam etmeye başladı. Öğrencilerin okula rahatlıkla ulaşmasını sağlamak amacıyla devlet tarafından servis araçları verildi. Ancak servisler, yeni eğitim öğretim döneminde, toplu taşıma araçlarının bölgelere hizmet vermeye başlaması nedeniyle kaldırıldı. Servislerin kaldırıldığını dönem başında öğrenen veliler, şaşkına döndü. Aliağa'da yaklaşık 10 kırsal mahallede servislerin kaldırılmasının ardından veliler soluğu Aliağa Kaymakamlığı'nda aldı. Kaymakamlık binası önünde toplanan veliler, mağdur olduklarını, çocuklarını okula gönderemez duruma geldiklerini belirtti.

'BİRİNCİ SINIFLAR 3 KİLOMETRE YOL YÜRÜYOR'

Yukarı Şehit Kemal Mahalle Muhtarı Şakir Ecün, "Her yıl öğrencilerimiz, okula taşımalı sistem ile gidiyordu. Toplu taşıma araçları bulunduğu gerekçesiyle servisi kaldırdılar. Liseye giden 80 öğrencim var. Toplu taşıma hangisini alacak? Her yıl 3- 4 araç zaten liseler için çalışıyordu. Okula giden birinci sınıf öğrencisi de var. Küçük çocukları veliler okula gönderemiyor. Çocuklar otobüslerle okula gittiğinde, 3 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. İnsanların kapısının önünden çocuk kaçırıyorlar, 3 kilometrede ne olmaz" diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Zeki Kuşçu da servis verilmemesi halinde çocuklarını okula gönderemeyeceğini belirterek, "Çocuğum 3 kilometre yolu kendisi gidip geliyor. Okulda yemek de yok. Biz bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Çözüm bekliyoruz. Çocuklar çok küçük. Her gün çocuk kaçırma haberleri var. 10 yaşındaki çocuğu nasıl tek başına göndereceğiz? Hayat da çok pahalı. Nasıl servis tutalım? Asgari ücretlerle çalışıyoruz" dedi. Ahmet Sevinç isimli veli de 2 çocuğunun olduğunu, birinin anaokuluna yeni başladığını belirterek, "Servisimiz yok. Servis verilmezse çok sorun yaşarız. Okula çocuğumu nasıl göndereyim. Asgari ücretle çalışıyorum. Okulun masrafı çok. Kendi geçimimi zor sağlıyorum. Bir de bu sorunlar yaşanırsa, eğitimden kısmak zorunda kalacağım. Bu ülkenin kalkınması için eğitim şart" ifadelerini kullandı. 3 çocuk annesi Ayşe Çalışkan ise iki çocuğunun ayrı servislerle okula gittiğini, servisler kaldırılınca sorun yaşadıklarını aktardı. Çalışkan, "Sorun çözülemezse, çocuklarım okula gidemeyecek. Başka türlü olmayacak. Küçük çocuğum da var, kirada oturuyoruz. Servis tutmamız imkansız" diye konuştu. 2 çocuk annesi Emine Yoldaş da ailelerin hepsinin çocuklarının gelecekleri için çırpındıklarını kaydetti. Çocukların eğitimlerini temelden ne kadar sağlam alırlarsa, o kadar iyi olacağını ifade eden Yoldaş, " Türkiye'nin ileri gitmesi ancak güzel eğitimle olur. Çocuklarımızın eğitim sorununa çözüm bulsunlar, sıkıntıya sokmasınlar. Bizim tek amacımız, bu soruna çözüm bulmak. Çocuklarımız meydanda kalmasın. Bunca zaman taşımalı sistem vardı, neden bu yıl kaldırıldı? Bir de bize çok geç haber verdiler. Şimdi de 'Çocuklarınızı başka okula alabilirsiniz' diyorlar. Alsak bile yine servis gerekecek. Bu kadar köyü mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Okullar açılalı daha bir hafta oldu, 3 çocuk kaza riski atlattı. Çözüm bulmak için illa birinin canı mı yanmalı? Kötü bir şey olursa bunun hesabını kim verecek? Sesimizi duysunlar, biz çocuklarımızı ortada bırakmak istemiyoruz" dedi.

Veliler, dışarıda açıklama yaparken, mahalle muhtarları da Aliağa Kaymakamı Erhan Günay ile görüşme yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan muhtarlar, ilçe belediyesinin sorunu çözmek için devreye girdiğini söyledi. Yapılan açıklamanın ardından, veliler dağıldı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aliağa'da Velilerden Okul Servisi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement