Aliağa'ya Dünya Standartlarında Hippoterapi Merkezi - Son Dakika
Güncel

Aliağa'ya Dünya Standartlarında Hippoterapi Merkezi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

14.03.2019 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelsiz Kafede gerçekleşen buluşmada dernek başkanı Aytaç Bayar'ın yanı sıra dernek yöneticileri, üyeler ve aileler yer aldı. Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini arttırmak ve sosyal yaşama katılmalarını daha fazla sağlamak adına çeşitli projelere imza attıklarını belirten Başkan Serkan Acar, dernek yönetimi ile el ele vererek daha birçok başarılı çalışma gerçekleştireceklerini söyledi.

ALİAĞA'YA DÜNYA STANDARTLARINDA HİPPOTERAPİ MERKEZİ

Fiziksel, zihinsel veya duysal bozukluğu olan hasta gruplarının iyileşme süreçlerini hızlandırmak adına Çaltılıdere Mahallesi'nde 33 bin metre karelik alana dünya standartlarında bir hippoterapi merkezi kuracaklarını belirten Başkan Serkan Acar, "Dünya standartlarındaki hippoterapi merkezi özellikle engelli vatandaşların rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayacak. İçerisinde Atla Terapi, Bireysel Eğitim Odaları, Çocuk Oyun Alanları, Tek Katlı Ahır, Engelli Mutfak Atölyesi, Fizik Tedavi Merkezi, Padok, Grup Eğitim Odası, Otopark, Seyir Terası, Kafeterya, Günü Birlik Dinlenme Alanları ile Tek Katlı rehabilitasyon merkezi ve yönetim binası bulunacak" dedi.

Hippoterapi merkezinin inşasına yakın bir zamanda başlanacağının altını çizen Başkan Serkan Acar, "İçerisinde hobi bahçeleri ve güzel sanat atölyesinin de bulunacağı hippoterapi merkezi sadece kentteki engelli vatandaşlarımıza değil bakırçay bölgesindeki tüm engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek" dedi.

"GENÇLİK MERKEZİ'NDEN TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ FAYDALANABİLECEK"

Yapımı devam eden ve yakın bir zamanda hizmete açılacak olan Gençlik Merkezi'nin yüzde yüz engelli erişimine imkan sağlayan bir kimliğe sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Serkan Acar, "Gençlik Merkezi engelli kardeşlerimizin spor yapması ve sosyal faaliyetlere katılımı noktasında önemli bir proje oldu. Spor alanlarından yüzme havuzuna sinema salonlarında eğitim ve seminer odalarına kadar tüm Aliağa'ya uzun yıllar hizmet edecek olan Gençlik Merkezi'nden tüm engelli kardeşlerimiz diledikleri gibi faydalanabilecek" dedi.

ALİAĞA'YA KENT ENSTİTÜSÜ

Başkan Serkan Acar ayrıca, gerçekleştirecekleri kent enstitüsü projesi ile tüm gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Serkan Acar daha sonra ailelerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı Aytaç Bayar, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Serkan Acar'a başarılar diledi. Ziyaret programı çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'ya Dünya Standartlarında Hippoterapi Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement