Aliağalılar Asev Korosunu Ayakta Alkışladı - Son Dakika
Güncel

Aliağalılar Asev Korosunu Ayakta Alkışladı

Aliağa Belediyesi Sanat Evi Türk Halk Müziği Korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verdiği yaza merhaba konserinde Aliağalılara unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu.

01.06.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören konserin sonunda, ASEV Korosu Aliağalı müzik sevenler tarafından ayakta alkışlandı.

Koro şefi Zeynel Demir'in yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 16, ikinci bölümünde ise 18 parça koro ve solo halinde seslendirildi. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede 93 kişilik koroya 10 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu geceye Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ve Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı sevilen oyuncu Volkan Severcan katıldı.

BAŞKAN SERKAN ACAR MÜJDEYİ VERDİ

Aliağalıların müzik ziyafeti yaşadığı gecede konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türk Halk Müziği Korusu kursiyerlerine özel müjdeler verdi. Başkan Acar, ASEV'in çok kısa sürede önemli bir mesafe kat ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Korodaki arkadaşlarımızın her biri çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Haftanın belli günlerinde inanılmaz emekler veriyorlar. Bugünde bu emeklerini sizlere sergileyecekler. ASEV'imiz iyi yol aldı. Burada da en fazla emek kültür sanat danışmanımız Volkan Severcan'ındır. Türk Halk Müziği Korosu Aliağamızın gururudur. Daha önce onlara bir söz vermiştim. Onlar Aliağa'ya sığmıyor. Onların artık uluslararasına açılması lazım. İnşallah kendilerini Temmuz ayında festivale yolluyoruz. İnanıyorum ki orada da Aliağamızı en güzel şekilde temsil edecekler."

SEVERCAN: TÜRKİYE'DE OLMAYAN BİR MÜZİK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURACAĞIZ

Başkan Serkan Acar'ın konuşmasının ardından söz alan Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan, ASEV'in şuanda 1000'in üzerinde öğrencisi olduğunu söyledi.

ASEV'in çok kısa zamanda önemli başarılara imza attığını vurgulayan Severcan, "ASEV'in kuruluşuyla beraber müziğin daha doğru bir şekilde öğrenilmesiyle ilgili bir müfredat uyguluyoruz. Bu müfredatta devlet konservatuarlarının yarı zamanlı bölümlerinde uygulanan bir müfredattır. Yani bu sene içerisinde Aliağa'da yaşayan yaklaşık 750 kişinin solfej bilgisi oldu. Önümüzdeki yıl daha da büyüyeceğiz. Önümüzdeki yıl 2 bin, daha sonraki yıl 4 bin şeklinde artarak devam edeceğiz. Tahmin ediyorum ki 5-10 yıl içerisinde Aliağa'da hemen herkes artık nota okur, yazar hale gelecek. Bu da Türkiye'de olmayan bir müzik kültürünün oluşmasını sağlayacak. Bugün ASEV yılsonu gösterilerinin ilk günü. Bugün Türk Halk Müziği Korosu ile başlıyoruz. Türk Halk Müziği Korosu gurur duyduğumuz bir koromuzdur" diye konuştu.

DEMİR: REPERTUVARIMIZDA 5 BİNE YAKIN TÜRKÜ VAR.

Yaz konserinde yaz ayı gereği, daha neşeli, daha hareketli, insanları coşturacak, eğlendirecek, kıpır kıpır bir repertuvar hazırladıklarını vurgulayan koro şefi Zeynel Demir de;"Daha önce verdiğimiz kış konserinde biraz daha ağır türkülerden oluşan, yine yurdumuzun her köşesinden her köyünden, kasabasından çok da duyulmamış mutlaka 4-5 tane türkümüz olur. Çünkü repertuvarımızda 5 bine yakın türkü var. Bu türkülerin hepsini halkımız bilmiyor. Yıllardır dinlenen türkü sayısı 300-400'ü geçmiyor. Onları da farklı kişiler tarafından yorumlanarak karşımıza çıkıyor. Ama biz koromuzda bunu yapmıyoruz, mutlaka yeni türküler ekliyoruz. Bilindik türkülerin yanında mutlaka yeni türküler söylemek için söz verdik. Yaz konserimizde de öyle yaptık. Yurdumuzun her bölgesinden, Karadeniz'den, Orta Anadolu'dan, Akdeniz'den, bütün yörelerin özelliğini gösteren çok güzel bir repertuar yaptık. Her bir konser öncesi 40'a yakın türkü geçiyoruz. Bu koro yılda 80 tane türkü öğreniyor. Bu 80 türküyü de ezbere okuyorlar. Bunu 4 yıl bazında düşündüğümüzde 300-400'e yakın türkü repertuarımız var." diyerek konsere katılan herkese teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağalılar Asev Korosunu Ayakta Alkışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te 192 Şüpheli Tutuklandı
    11:27 Gaziantep'te 192 Şüpheli Tutuklandı

    Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çember operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 192 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı
    11:25 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği sağlıyor. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.

  • Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı
    11:23 Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda 157 şüpheli şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 5 gram kubar esrar ve 31 bin 000 adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, alkol etkisi altında araç kullanmak ve sürücü belgesiz araç kullanmak suçlarından 21 kişiye idari para cezası uygulandı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı
    11:22 Diyarbakır'da otomatik silahlarla havaya ateş eden zanlılar tutuklandı

    Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Zanlılar, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve akşam saatlerinde maskeli olarak gelerek ateş etmişlerdi. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla zanlılar yakalandı.

  • Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:22 Faruk Demir, Ardahan Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    31 Mart yerel seçimlerinde güven tazeleyerek yeniden Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir, mazbatasını alarak yeni döneme başladı. Başkan Demir, teşekkür konuşmasında Ardahan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini söyledi.


Advertisement