'ALIEN' Serisinin Son Filmi 'YARATIK: Covenant' İKSV Galaları'nda - Son Dakika
Güncel

'ALIEN' Serisinin Son Filmi 'YARATIK: Covenant' İKSV Galaları'nda

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği İKSV Galaları'nın yeni filmi, Alien serisinin son filmi Yaratık: Covenant oldu.

03.05.2017 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaratık: Covenant, 10 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21.30'da Cinemaximum City's Nişantaşı'nda sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmenliğini Ridley Scott'ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda başta Michael Fassbender olmak üzere James Franco, Noomi Rapace, Guy Pierce, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride ve Demián Bichir yer alıyor. Ridley Scott'ın 2012'de Prometheus ile yarattığı Alien öncülü evrenin ikinci, serinin altıncı, Ridley Scott'ın yönettiği üçüncü filmi Yaratık: Covenant, ilk Alien'dan yaklaşık 40 yıl sonra geliyor.

Senaryosunu John Logan ve Dante Harper'ın yazdığı, Ridley Scott'ın ortak yapımcılığını üstlendiği, yeni yaratıkların boy gösterdiği gerilim dolu uzay macerası Yaratık: Covenant, Prometheus'tan on yıl sonra geçiyor. Filmde, yerleşimcileri taşıyan öncü Covenant uzay gemisi, Origae-6 gezegenine doğru yol alırken bir kaza sonucu başka bir gezegene iner. Ne var ki bu gezegen, cennet gibi görüntüsünün altında karanlık bir dünya ve hayal bile edilemeyen tehlikelerle doludur.

Yaratık: Covenant'ın yönetmeni Ridley Scott, yalnızca ilk Alien filmi ve Blade Runner/ Bıçak Sırtı, Marslı gibi bilimkurgu filmleriyle tanınmıyor. Scott, birçok ödül kazanan Thelma&Louise, Gladyatör, Kara Şahin Düştü, GI Jane, Exodus, Cennetin Krallığı gibi filmlerin de yönetmenliğini üstlendi.

ABD gösteriminden önce İKSV Galalar'da izleyeceğimiz Yaratık: Covenant, 12 Mayıs 2017'de Türkiye'de, 19 Mayıs 2017'de ise tüm dünyada vizyona giriyor.

Yaratık: Covenant biletleri 5 Mayıs Cuma, 10.30'dan itibaren Biletix, ana gişe İKSV ve gösterim günü 18.00 itibariyle Cinemaximum City's Nişantaşı'da satışa sunuluyor. Lale Kart üyeleri için ön satış 4 Mayıs Perşembe günü saat 10.30'da başlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'ALIEN' Serisinin Son Filmi 'YARATIK: Covenant' İKSV Galaları'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altın ons fiyatı 2.216 dolara yükselirken, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 86,4 dolardan işlem gördü.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.

  • Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı
    18:42 Jandarmadan kütüphaneye 5 bin kitap bağışı

    Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kitap bağışı kampanyasında toplanan 5 bin kitap, Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde kitap bağışı kampanyası düzenlendi. Jandarma personeli tarafından toplanan çeşitli konularda yazılmış 5 bin kitap, Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Tunceli'de gençler ve kitapseverlere hizmet veren Hüseyin Güntaş Kütüphanesine bağışlandı. Tunceli İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, 'Bugün Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında yeni açılan kütüphanemize katkı sağlamak maksadıyla kitap bağışında bulunmak üzere bir araya geldik. Kütüphaneler gerçekten bizler için, toplum için vazgeçilmez kurumlardan bir tanesidir. Hayırlı uğurlu olsun' dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler kütüphaneye yeni gelen kitaplardan faydalandı.

  • ABD'li Heyet Yarın Milli Savunma Bakanlığını Ziyaret Edecek.
    18:41 ABD'li Heyet Yarın Milli Savunma Bakanlığını Ziyaret Edecek.

    Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nden 4 kişilik bir heyetin yarın Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından kabul edileceğini belirtti. Bakanlık kaynakları, Görüşmenin ikili askeri ilişkilerimizin gündeminde yer alan terörle mücadele ve ABD’nin PKK/YPG’ye sağladığı destek başta olmak üzere, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Kongre onayı bekleyen tedarik projeleri gibi hususlarda millî güvenlik hassasiyetlerimizin en üst seviyede dile getirilmesi için fırsat oluşturacağı değerlendirilmektedir.” açıklamasında bulundu.

  • İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Türkiye ekonomik olarak ciddi bir kriz içerisinde
    18:41 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural: Türkiye ekonomik olarak ciddi bir kriz içerisinde

    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Bilecik'te yaptığı açıklamada Türkiye'nin ekonomik kriz içinde olduğunu ve vatandaşların büyük sıkıntı içinde olduğunu belirtti.

  • Samsun'da uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi
    18:39 Samsun'da uyuşturucu ticaretinden 2 kişi adliyeye sevk edildi

    Samsun'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda M.C.Ö. ve O.C.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Operasyonda 3 bin 920 adet sentetik ecza hap ve 209 gram skunk maddesi ele geçirildi. Polisteki sorguları tamamlanan şüphelilerden O.K.C. serbest bırakılırken, M.C.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni Ziyaret Etti
    18:39 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti ve esnaf ile iyi ilişkilerin önemini vurguladı. Seçer, 'Halk Kart' uygulaması ile esnafa katkı sağlandığını belirtti.


Advertisement