Yasak İlişkiden Doğan Bebeği Öldüren Anneye 16 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Yasak İlişkiden Doğan Bebeği Öldüren Anneye 16 Yıl Hapis

Erzurum'da mahkeme, kayınbiraderi ile yasak ilişki yaşayan ve doğan çocuğun kimliğinin tespit edilmemesi için ölüme terk eden kadına 16 yıl ceza verdi.

06.04.2015 13:50  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, doğum sonrası topuğundan kan alınması için hastaneye getirilmesi istenen bebeği dağlık alanda ölüme terk ettiği belirlenen anne, yargılandığı mahkemece "kasten öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu bebek, annesi tarafından ölüme terk edildiği ifade edilen yerde bulunamadı.

KAYINBİRADERİNİN EVİNE YERLEŞTİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tekman ilçesi Karapınar Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Gülnaz Şahin, eşinin 4 yıl önce hayatını kaybetmesinin ardından evli olan kayınbiraderi İdris Şahin'in evine yerleşti.

BEBEK DOĞURDU

Bir süre sonra kayınbiraderi ile gayrimeşru ilişki yaşayan kadın, 22 Haziran 2012'de Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde bir kız bebek dünyaya getirdi. Hastanedeki tedavinin ardından anne ve bebeği taburcu edildi.

TOPUK KANI VERMEDİ

Yaklaşık 15 gün sonra anne Gülnaz Şahin'in, bebeğini "topuk kanı" alınması için herhangi bir sağlık birimine götürmediğini belirleyen İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, ailenin yaşadığı eve ekip gönderdi. Gülnaz Şahin'in, sağlık görevlilerine "evde yeni doğan bebek" olmadığını belirtmesi üzerine rapor hazırlayan görevliler, konuyu İl Sağlık Müdürlüğüne iletti.Kadının verdiği ifade üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Tekman Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti.

TELEFON TAKİBİ

Savcılığın talimatı doğrultusunda konuyu araştıran İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Tekman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şahin ailesini takibe aldı. Bir süre sonra 3 çocuğu ile İzmir'e taşınan Gülnaz Şahin ile kayınbiraderinin telefon görüşmelerini dinleyen güvenlik güçleri, çiftin bebeğin ölümüyle ilgili yaptığı görüşmeler sonrası iki şüpheliyi, İzmir ve Erzurum'da gözaltına aldı.

MÜEBBET İSTENDİ

Jandarmadaki işlemlerinin ardından 17 Nisan 2014'te çıkarıldıkları mahkemece "kasten öldürme" suçundan tutuklanan Gülnaz Şahin ile İdris Şahin hakkında, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muhammed Salih Gürakar tarafından hazırlanan iddianamede, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

MAHKEME AŞAMASI

Hınıs Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Gülnaz Şahin ile ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kayınbiraderi İdris Şahin ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık Gülnaz Şahin, bebeği dünyaya getirdikten sonra hastaneden taburcu edildiğini ve minibüsle Tekman ilçesine doğru yola çıktığını söyledi.

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Yolda bebeğinin nefes almadığını fark ettiğini ve bunun üzerine öldüğünü düşünerek minibüsten inip bebeği dağlık alana bıraktığını anlatan Şahin, "Tekrar minibüse bindim. Minibüstekilerin hepsi yabancıydı ve kimse bana bebeği neden bıraktığımı sormadı. Çocuğu bıraktıktan sonra bir daha görmedim. Yaşadığımız ilişki nedeniyle bebekten kurtulmak istedim. Bundan dolayı pişman değilim. Ancak vefat eden eşimden olan üç çocuğumun başına bir şey gelirse üzülürüm. Bu kararı ben verdim, başka kimse beni yönlendirmedi ve baskı yapmadı" ifadelerini kullandı.

16 YIL CEZA ALDI

Tutuksuz sanık İdris Şahin de üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ve bebeği kendisinin öldürmediğini bildirerek, cinayeti Gülnaz Şahin'in işlediğini savunarak, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, "Normal şartlarda çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak bir durumda bulunan alt soydan birine karşı kasten öldürme" suçundan Gülnaz Şahin'i 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kayınbiraderi İdris Şahin ise "Üzerine atılı eylemi işlediğine dair mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği" gerekçesiyle beraat etti.


Yasak İlişkiden Doğan Bebeği Öldüren Anneye 16 Yıl Hapis
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yasak İlişkiden Doğan Bebeği Öldüren Anneye 16 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • 1: Seytana uymuslar. . . onun icin her sabah kalktiginizda allaha ufak bir dua yapin. . . ama dua kalpten gelmeli, dudaklardan degil. . . mesela : allahim, beni belalardan kazalardan, kötü düsuncelerden, seytanlardan koru, beni dogru yoldan ayirma, , diye 45 2 Yanıtla
  • Kürt: Bu ülke de aşki memnu lar olduğu müddetçe butür rezillikler hep olur 38 2 Yanıtla
  • seko: tekman ilçesi daga hatırı sayılır rakamda terörist veriyor 23 13 Yanıtla
  • baba: dogru bu ve bunun gibilerini İSİD taslayarak oldurur hakettikleride budur ikisininde normalde ama bizde olmuyor neden cunku adalet sistemine karisan icimizde bir suru hain var ewet kim hain kim degil bunuda anlamamiza imkan verilmiyor icimizde o kadar cok imansizlar varki allah korkulari yok cehenneme inanmadiklari icinde gunahtan kacinmiyorlar .hayvanlar gibi yasamak istiyorlar 22 4 Yanıtla
  • yeterrr: Diz boyu cehalet kayınbiraderinin Allah cesaını versin kardeşi ölünce böylemi yapılır koruyup kolluyuyacağına yengesinin namusuna göz dikmiş aslında kadını değil cehaleti hapsetmek lazım zavallı çocuklar hem babasız hem annesiz kaldılar 22 0 Yanıtla
  • Kanlı harita : İşte AKP dönemi herşey iyi olacaktı 3 18 Yanıtla
  • sadeece: ne oluyor oğlum size insan olun ulan . . . . 16 4 Yanıtla
  • emre: arkadaşlar kadınkadar adamda suçlu madem bebeği öldürdüğünü biliyordu onunda ceza alması lazım allah belasını versin ikisininde 15 4 Yanıtla
  • .....: bunu yapanlara ıslah saçma sapan yorum yapanlara edep diliyorum allahım ümmeti muhammedi ıslah et. . . 17 1 Yanıtla
  • Kürt: Hatice ye cvp demeki boşuna batıda ebelere sövmüyorlar çümki kaşiniyor ebeler 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı
    16:18 Ordu'daki Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı

    Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde yapılan çalışmalar sonucunda Ordu'da inşa edilen Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, geçen yıl nisanda ziyarete açıldı. Gemi ve müze, bir yılda 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi
    16:14 Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal alanı bulunan Peşmen Nevruzu endemik bitkisi, Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi. Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileriyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik, çocukların doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.


Advertisement