Aliyev, Vefatının 11. Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aliyev, Vefatının 11. Yılında Anıldı

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Süleymanlı, ''Onun, 'biz bir millet, 2 devletiz' sözü her zaman dillere destan olmuştur." dedi.

11.12.2014 19:16  Güncelleme: 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev, vefatının 11. yılı dolayısıyla Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Aliyev'in Rauf Denktaş Caddesi üzerindeki anıtına karanfil bıraktı.

Süleymanlı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, her sene olduğu gibi bugün de Azerbaycan halkının milli lideri Aliyev'i rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Merhum lider Aliyev'in dünya çapında bir politikacı olduğunu ifade eden Süleymanlı, Aliyev'in Türkiye ile olan ilişkilere de her zaman önem verdiğini dile getirerek, "Onun, 'biz bir millet, iki devletiz' sözü her zaman dillere destan olmuştur. Bu sıradan bir söz değildir. Bu sözün altında her şey yatıyor. Şimdiki Azerbaycan-Türkiye ilişkileri bu sözden yol alarak gelişmiştir" dedi.

Aliyev'in hayata geçirdiği projelerin, bugün bile konuşulduğuna vurgu yapan Süleymanlı, Bakü-Tiflis- Ceyhan ve Bakü-Tiflis- Erzurum petrol boru hatları ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi'nin fikir babasının da Aliyev olduğunu kaydetti.

Sülrymanlı, bu tür projelerin Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini yakınlaştırdığını bildirdi.

Daha sonra Vali Günay Özdemir'in de katılımıyla Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'nda devam eden program kapsamında Aliyev'in hayatını anlatan sinevizyon gösteri izletildi.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve Karslı şair ve yazar Murat Şanlı'nın Aliyev'e yazdığı şiirle sona erdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aliyev, Vefatının 11. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement