Allah'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim" - Son Dakika
Güncel

Allah'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir sevincim, bir mutlulugˆum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İc¸işleri Bakanlıgˆım su¨resince katıldıgˆım onlarca mezuniyet to¨reninin hic¸birinde, Allah'a şu¨ku¨r yanlış u¨niforma giymiş bir kardeşimi go¨rmedim." dedi.

16.08.2018 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir sevincim, bir mutlulugˆum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İc¸işleri Bakanlıgˆım su¨resince katıldıgˆım onlarca mezuniyet to¨reninin hic¸birinde, Allah'a şu¨ku¨r yanlış u¨niforma giymiş bir kardeşimi go¨rmedim." dedi.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu'nda düzenlenen jandarma ve sahil güvenlik sınıfı sözleşmeli/muvazzaf subay öğrencilerinin diploma törenine katıldı.

Bu mesleğin, tehditlerin savuşturulmasıyla ilgili olduğunu belirten Soylu, bu mesleğin, tek tek gu¨n sayıp, omuzlarındaki yıldızların veya şeritlerin, go¨gˆüsteki bro¨velerin artmasını bekleyerek tatmin olunacak bir meslek olmadığını söyledi.

"Bir sevincim, bir mutlulugˆum var ki onu da burada paylaşmak isterim. İc¸işleri Bakanlıgˆım su¨resince katıldıgˆım onlarca mezuniyet to¨reninin hic¸birinde, Allah'a şu¨ku¨r yanlış u¨niforma giymiş bir kardeşimi go¨rmedim." diyen Soylu, "Helal su¨t emmiş c¸ocuklar go¨rdu¨m. Go¨zleri c¸akmak c¸akmak, yu¨regˆi vatan sevgisiyle dolu aslanlar go¨rdu¨m. Çok şu¨ku¨r ki bugu¨n bu alanda da sizleri o¨yle go¨rdu¨m." diye konuştu.

Süleyman Soylu, tehdidin c¸ok olduğunu ama her gec¸en gu¨n gu¨c¸lendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tero¨ru¨n, uyuşturucunun, asayiş hizmetlerinde suc¸lunun her tu¨rlu¨su¨yle topyekun mu¨cadele ediyoruz. Bugu¨n tegˆmen ru¨tbesiyle mezun olacak 636 kardeşimizin arasında havacılık grubunda egˆitim almış arkadaşlarımız var. İnşallah bunların sayılarını daha da artıracagˆız. Çu¨nku¨ insanlı ve insansız hava gu¨cu¨mu¨ze ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bu yıl jandarmamıza 3 atak helikopteri aldık. 6 taktik İHA'mız vardı, bu sayıyı 20'ye c¸ıkarttık. Aynı şekilde Sahil Gu¨venlik Komutanlıgˆımıza da hava aracı alımlarımız oldu ve bu yatırımlardan c¸ok olumlu neticeler alıyoruz. Personel kapasitemizi de o¨nemli o¨lc¸u¨de artırdık."

"Çocuklarınızın u¨zerinden ellerinizi asla c¸ekmeyin"

Yeni mezun subayların ailelerine teşekkür eden Soylu, şöyle devam etti:

"Allah sizlerden razı olsun. Bu gu¨zel evlatları yetiştirdiniz, getirdiniz devlet hizmetine teslim ettiniz. Artık birlikte koskocaman bir ailenin u¨yeleriyiz. Aileler, çocuklarınızın u¨zerinden ellerinizi asla c¸ekmeyin. Unutmayın, onların en bu¨yu¨k komutanı, en ru¨tbeli komutanı sizlersiniz. Bir yanlışlarını go¨rdu¨gˆu¨nu¨zde ilk o¨nce uyaracak, du¨stur verecek olan yine sizlersiniz. Hepinize tekrar tes¸ekku¨r ediyor ve sizleri de tebrik ediyorum."

Yeni mezunlara da seslenen Soylu, şunları söyledi:

"Aranızda muvazzaf olanlar da var ama nihayetinde onlar da meslegˆin farklı bir basamagˆına c¸ıkmış oluyorlar. Konuşmamın başından beri size sorumluluklarınızı anlatmaya c¸alıştım ama bir de kendi ic¸ du¨nyanızla meslegˆinizin çatıştıgˆı alanlar vardır. Genç arkadaşlarım, bu meslegˆi kanunla ve vicdanla yapmak zorundasınız. İkisinden biri eksik olursa topal kalırsınız. Başarısız olursunuz. Eliniz, kanun dışı hic¸bir işe gitmesin. Karşılıgˆı ne olursa olsun gitmesin. Vicdanınızı da asla kaybetmeyin. Elinizde silah olacak, emir ve komuta gu¨cu¨ olacak. Egˆer vicdanınızı kaybederseniz, merhametinizi kaybederseniz, zalimlerden olursunuz."

Soylu, bugün Adıyaman'da s¸ehit olan askerlere de rahmet diledi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Allah'a Şükür Yanlış üniforma Giymiş Kimse Görmedim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da Balık Ağı Örme Kurslarına Yoğun İlgi
    10:04 Aydın'da Balık Ağı Örme Kurslarına Yoğun İlgi

    Aydın'ın Söke ilçesinde hayata geçirilen balık ağı örme kursları Doğanbey ve Serçin'den sonra Güllübahçe'de de 4 yıldır aralıksız devam ediyor. Kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kurslar ise yoğun talep görüyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen kurslarda birçok kadın meslek sahibi oldu.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.


Advertisement