Allıanz Şirketlerinden 9 Oscar Ödülü - Son Dakika
Güncel

Allıanz Şirketlerinden 9 Oscar Ödülü

Allıanz Şirketlerinden 9 Oscar Ödülü

Allıanz şirketlerinden Fıreman's Fund Filmlerine tam 9 Oscar ödülü.

04.03.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silahlı çatışmalar, şehir merkezinde araba takibi veya gökdelenlerden sallanma: Hollywood yıldızları bunları ve hatta daha fazlasını kolaylıkla yapabiliyor gibi görünüyorlar. Her yıl, Hollywood filmleri dünyanın her yerinden seyircinin gözlerini kamaştırıyor. Fakat Allianz çatısı altında faaliyet gösteren film sigorta şirketi Fireman's Fund'ın uzmanlığı olmasa, bunların hiçbirisi mümkün olamazdı.

24 Şubat Pazar günü Oscar Ödülleri 2012 filmleri için sahiplerini bulurken, 2014 ve 2015 filmleri şimdiden yapım aşamasında. Alman sigorta devi Allianz şirketlerinden biri olan Fireman's Fund Eğlence Biriminden Sorumlu Risk Değerlendirme Yöneticisi Wendy Diaz, 'Filmlerin konsept aşamasından beyazperdeye geçmesi büyük prodüksiyonlar için yaklaşık 18 ay sürmektedir' dedi. Diaz, 25 senedir film sektörüyle alakalı özgün riskleri sigortalama konusunda uzman. Hollywood filmlerinin dörtte üçünden fazlasını sigortalıyorlar. Her gün, Fireman's Fund uzmanları film tekliflerini ve senaryoları değerlendiriyorlar, önerilen film bütçesini satır satır okuyarak, film kategorisini, oyuncuları ve mekanları göz önünde bulunduruyorlar ve sonunda film bütçesinin yaklaşık %2 ile %5 arasında bir tutara denk gelen film sigortası fiyatı belirliyorlar. "Çok az filme hayır dediğimiz olmuştur' diye açıklama yapan Diaz, "Fakat sıklıkla bir projenin 'sigortalanabilir' hale gelmesi için neleri değiştirebiliriz diye tartışırız" diye devam etti.

Bir film setinde, korunması gereken bir çok şey konusunda sıkıntılar olabilir; örneğin başrol oyuncusu hastalanabilir ve böyle bir durumda prodüksiyon günlerce durur. Diaz, bazen bir film çekiminin günlük $ 250.000'a mal olduğunu belirtiyor. Dekor veya mobilyalar mekanlar arası taşınırken kaybolabiliyor veya zarar görebiliyor, çekim malzemeleri zarar görebiliyor ve tamamlanmış sahneler bir takım yanlışlıklardan dolayı tekrardan çekilmek zorunda kalabiliyor. Film projeleri için aynı zamanda üçüncü şahıs mali sorumluluk sigortası gerekiyor.

Fireman's Fund Eğlence Birimi, yapımcılara, stüdyolara ve müzik sanatçılarına, artistik sonuçlara ulaşırken tüm prodüksiyonu güvence altına almaya kendini adamış bir yapıdır. Şirketin CEO'su ve Başkanı Lori Fouché, "Fireman's Fund olarak 150. yılımızı kutlarken bu yıl, bu alandaki geçmişimizle gurur duyuyoruz. Biz, bir filmi sesiyle sigortalayan ilk firmayız ve bu konuda müşterilerimize gelecek 150 yıl için de koruma ve en iyi hizmeti sunma kapasitesi ve uzmanlığına sahibiz" dedi.

2012 yılında, " Django Unchained," "Les Miserables," "Argo," "Beasts of the Southern Wild," ve " Silver Linings Playbook'' gibi bazı Oscar adayı filmler Fireman's Fund tarafından sigortalandı. "Argo"nun almış olduğu "En İyi Görüntü" ödülü de dahil olmak üzere bu filmler toplamda 9 Oscar Ödülü kazandı. Diaz ve ekibi, her sene olduğu gibi bu sene de Oscar Töreni'ni evde büyük bir merakla izledi ve Diaz heyecanını "Kazananların 'bizim' filmlerimiz arasında olmasını umduk. Yıllardır, Fireman's Fund, 'düzinelerce Oscar' kazandı" diyerek dile getirdi.

Film sigortası: Oluşabilecek Hasar Örnekleri

Kurgu süresince, laboratuvar görüntülere zarar verebiliyor ve bazı sahnelerin yeniden çekilmesi gerekiyor. Zararın düzeltilmesi veya sahnenin tekrar çekilmesi ekstra bütçe anlamına geliyor.

Prodüksiyon şirketi bir set kuruyor, örneğin bir kovboy kasabası, ve bu set bir yangınla tamamen yok oluyor.

Prodüksiyon şirketi, kameraların suya düşebilme ihtimali olan su üstü çekimler yapıyor.

Prodüksiyon şirketi bir evde çekim yapıyor ve ev sahibinin pahalı ağaç parkelerine zarar verebiliyor.

Depo gibi ambarlarda çekilen özel efektli sahneler mekana zarar verebiliyor. Böyle bir durumda prodüksiyon şirketi çekim için yeni bir mekana taşınıyor ve bu da ekstra masraf oluşturuyor.

Başrol oyuncusu hastalanıyor ve böyle bir durumda prodüksiyon tamamen duruyor. Herkes günlerce hazırda bekliyor ve bu beklenenden daha fazla ekstra faturalara sebep olur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Allıanz Şirketlerinden 9 Oscar Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement