Alman Bakan Maiziere: Türklerin Seçim Kampanyasına Karşıyım - Son Dakika
Güncel

Alman Bakan Maiziere: Türklerin Seçim Kampanyasına Karşıyım

Alman Bakan Maiziere: Türklerin Seçim Kampanyasına Karşıyım

Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türk bakanların Almanya'da seçim kampanyası yapmalarına karşı olduğunu söyledi.

13.03.2017 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türk bakanların Almanya'da seçim kampanyası yapmalarına karşı olduğunu söyledi. Alman devlet televizyonu ARD'de yayınlanan "Bericht aus Berlin" programına konuk olan de Maiziere, Hollanda'nın yaptığı gibi, bakanlara giriş yasağı konulmasının ise doğru olmayacağını kaydetti.

Türk bakanların Almanya'da seçim kampanyası yapmasına,"Ben bunu istemiyorum" diyerek karşı olduğunu belirten de Maiziere, seçim kampanyasına yönelik "net sınırlar" olduğu uyarısında bulundu.

"Almanya'da Türk seçim kampanyasının işi yok" ifadelerini kullanan Alman İçişleri Bakanı, Hollanda'nın yaptığı gibi, bakanlara giriş yasağı getirilmesi konusunda," Giriş yasağı konusunu dikkatli bir şekilde değerlendirmek lazım. Fakat sınırlar var -net sınırlar- ceza kanunu gibi" dedi. de Maiziere," Kim Almanya Federal Cumhuriyeti ya da anayasal düzenine hakaret eder veya kasıtlı bir şekilde iftira atarsa suç işlemiş olur. Bu bile önemli bir sınırdır" diye konuştu. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Bakan Maiziere: Türklerin Seçim Kampanyasına Karşıyım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement