Alman Bakan: Türkiye Mülteciler İçin Çok Şey Yapmış - Son Dakika
Dünya

Alman Bakan: Türkiye Mülteciler İçin Çok Şey Yapmış

Alman Bakan: Türkiye Mülteciler İçin Çok Şey Yapmış

ALMANYA Federal Cumhuriyeti Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dr. Gerd Müller, Suriye sınırındaki kentlerde barınan sığınmacıların durumlarını yerinde görmek üzere beraberindeki heyetle gittiği Gaziantep'te, valiliği ziyaret etti.

08.10.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA Federal Cumhuriyeti Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dr. Gerd Müller, Suriye sınırındaki kentlerde barınan sığınmacıların durumlarını yerinde görmek üzere beraberindeki heyetle gittiği Gaziantep'te, valiliği ziyaret etti. Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Bakan Müller, kentte barınan Suriyeli sığınmacıların durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Bakan Gerd Müller, ülkesinin sığınmacılar konusunda Türkiye'nin yanında durduğunu belirterek, "Çok büyük işler yapılıyor. Çok büyük başarılar elde ediliyor. Burada yapılması gereken iş varsa da bu konuda birlikte çalışmak adına, Türkiye'nin yanında duruyoruz. İlçe belediyelerine de destek vermek adına burada görüşmeler yapacağım. Diğer tarafından öğretmenlerin eğitimiyle birlikte yüzde 100 olarak Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitimlerinin sağlanmasını amaçlayıp bu konuda destek sağlamak istiyoruz" dedi.

Vali Ali Yerlikaya ise 350 bin dolaylarında Suriyelinin barındığı Gaziantep'teki sığınmacı çocukların eğitimiyle ilgili destek sağlanmasını istedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Alman Bakan: Türkiye Mülteciler İçin Çok Şey Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement