Alman Deutschlandfunk haber sitesi terör örgütü YPG'nin iç yüzü haberleştirdi - Son Dakika
Güncel

Alman Deutschlandfunk haber sitesi terör örgütü YPG'nin iç yüzü haberleştirdi

Alman Deutschlandfunk haber sitesi terör örgütü YPG\'nin iç yüzü haberleştirdi

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Deutschlandfunk terör örgütü YPG'nin iç yüzünü anlatan bir haber yayımladı.

01.07.2022 17:23  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın önde gelen haber sitelerinden Deutschlandfunk terör örgütü YPG'nin iç yüzünü anlatan bir haber yayımladı.

" PKK, Türkiye ve Kürt terörü" başlıklı haberde görüşlerine yer verilen Viyana Ulusal Savunma Akademisi Barışı Koruma ve Çatışma Yönetimi Enstitüsünden Türkolog Walter Posch, "Yabancı güçlerin Suriye'de kendi birlikleri olmaması nedeniyle YPG'ye odaklanmaları çoklu sonucu olan bir felaket" dedi.

Posch, Batı'nın bunu yaparken terör örgütü PKK'yı da meşrulaştırdıklarını unuttuklarını ifade ederek, "Birincisi, diplomatik olarak ve bu da Türkleri fazlasıyla öfkelendiriyor. Ayrıca YPG yasaklı bir terör örgütünün parçası olduğu için uluslararası hukuk da absürtleştirilmiş oluyor. Son olarak YPG Batı tarafından iyi bir şekilde donatıldığı için iş birliğinin bölge üzerinde askeri bir etkisi var: "Siyasi elitler, Kürt sorununun artık bir dipnot sorunu olmadığını anlamalı. İkincisi, bu konuda romantik olmayı bırakmalı." şeklinde konuştu.

Terör örgütü PKK'nın sözde tüzüğünü inceleyen Posch PKK'nın demokratik bir toplum söylemlerine saf Batılıların kandığını PKK'nın ise istediği ve hedeflediğinin komünist bir toplum olduğunu kaydetti.

Posch, PKK'nın, çeşitli Kürt gruplarının kültürel olarak bir arada yaşamasından ziyade, tüm Kürtler üzerinde kendi gücünü meşrulaştırmak istediğine dikkati çekti.

PKK yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı konularında faaliyet göstererek çok para kazanıyor

Deutschlandfunk'taki haberde ayrıca, son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti altında Kürtlere, dillerini konuşmak ve öğretmek gibi daha fazla kültürel haklar verildiğinden, Türkiye'deki Kürtlerin artık Türk ordusuyla savaş istemediği vurgulandı.

Haberde, PKK'nın Türkiye için özellikle komşu ülkeler Suriye ve Kuzey Irak'tan bir tehdit oluşturduğu, Europol raporuna göre ana gelir kaynakları söz konusu bölgeler olduğu belirtilerek, "PKK birimleri ve müttefikleri buralarda önemli yolları ve bölgesel sınır geçişlerini kontrol ediyor. Terör örgütü yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı konularında faaliyet göstererek çok para kazanıyor." ifadelerine yer verildi.

Eski ABD Irak ve Suriye Büyükelçisi James Jeffrey'in Konrad-Adenauer-Vakfının mayıs sonunda İstanbul'da düzenlediği Uluslararası Güvenlik Konferansında, "Sorun şu ki ABD, kuzey Suriye'de 2014'ten beri bir müttefik olarak PKK ile bağlantılı bir örgütle çalıştı. Evet, bu YPG'ydi ve biz Amerikalılar onu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olarak yeniden adlandırdık. YPG, PKK ile bağlantılıdır ve aşağı yukarı uzun süredir de onun Suriye'deki koludur." dediğine yer verilen haberde Jeffrey'in, PKK'nın Suriye koluyla bizzat çalıştığı vurgulandı.

Jeffrey'in YPG içinde PKK'ya bağlı ve PKK tarafından kontrol edilen binlerce militan olduğunu ifade ettiği de haberde yer aldı.

Haberde ayrıca Jeffrey'in, PKK'nın artık Kuzey Irak'ta ve Suriye'nin bazı bölgelerinde devlet içinde devlet olduğunu ve bu nedenle Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Deutschlandfunk haber sitesi terör örgütü YPG'nin iç yüzü haberleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement