Alman Engellilere Türk Müzikli Moral Konseri - Son Dakika
Güncel

Alman Engellilere Türk Müzikli Moral Konseri

Alman Engellilere Türk Müzikli Moral Konseri

Dha DIŞ HABER – Almanya'nın Münih kentinde Pfennigparade Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelliler için Türkçe müzikli konser verildi.

21.06.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER –

Almanya'nın Münih kentinde Pfennigparade Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde engelliler için Türkçe müzikli konser verildi. Franz Himpsl yönetimindeki "Unterbiberger Hofmusik" grubu seslendirdikleri Türkçe ve Almanca parçalarla engellilere unutulmaz bir gece yaşattılar. Franz Himpsl'in eşi İrene, ve üç oğlu Michael, Ludwig, Xaver ve Franz Josef'den oluşan grup, Türkçe- Bavyera lehçeli albümleri "Bavaturka"'dan "Uzun ince bir yoldayım", ""Dere geliyor" "Çay elinden öteye" ve "Yine bir Gülnihal" gibi" parçaları iki dili olarak seslendirdiler.

TÜRKİYE REKLAMI

Sık sık Türkiye'ye gittiğini söyleyen Franz Himpsl, üç yıl içinde öğrendiği Türkçesiyle yaptığı konuşmalarla sürekli Türkiye reklamı yaptı. Türkiye'yi karış karış dolaşan Himpsl, yaptığı gezilerden derlediği anılarını anlatırken, sürekli olarak Türkiye'nin bir cennet olduğunu ve insanlarının son derece sıcakkanlı olduğunu dile getirdi. Himpsl, engellilere bazı Türkçe deyimleri güldürerek, Aşık Veysel'i ve sazı ise duygulu bir şekilde anlattı.

BİN 500 ENGELLİ

Aralarından Türklerin de bulunduğu yaklaşık 1500 engelliye hizmet veren 60 yıllık Münih Pfennigparade Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tesislerde kreşlerden, liseye kadar olan okul bölümleri, değişik mesleklerin öğretildiği atölyeler mevcut.

"Bavaturka" konserinden çok memnun kalan ve sanatçıları dakikalarca alkışlayan engellilere, konser arasında Türk yiyecek ve içecekleri sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Franz Himps'in Türkçe konuşması

"Unterbiberger Hofmusik" grubunun konserinden genel görüntüler - İrene

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Engellilere Türk Müzikli Moral Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement