Alman Federal Milletvekilleri. - Son Dakika
Güncel

Alman Federal Milletvekilleri.

Almanya'da federal milletvekilleri Türk Hükümeti'nin insan haklarına bağlılık ve demokratik hakları korumakla sorumlu olduğunu bildirdi.

13.06.2013 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da federal milletvekilleri Türk Hükümeti'nin insan haklarına bağlılık ve demokratik hakları korumakla sorumlu olduğunu bildirdi.

Federal Milletvekilleri Memet Kılıç ve Yeşiller Partisi eşbaşkanı Claudia Roth'un Türkiye'deki olaylara ilişkin hazırladığı ortak bildiri Federal Meclis'te yer alan farklı meclis parti gruplarına mensup 35 milletvekili tarafından desteklendi. Yayımlanan ortak bildiride 2 haftadan bu yana Türkiye'de son yılların en yoğun eylemlerinin görüldüğünü, her şeyin İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'na yapılacak imar projesini engellemek adına başladığı vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Toplumun farklı kesimlerinden oluşan bir grup Gezi Parkı'nı korumak için bir eylem başlattı. Barışçıl biçimde tepkilerini ortaya koyan eylemcilere polis 31 Mayıs sabahında gözyaşartıcı gaz ve biber gazı kullanarak şiddetli bir biçimde müdahale etti. Protestolar bunun ardından hükümet karşıtı bir hal alarak tüm Türkiye'ye yayıldı. Eylemlerin yapıldığı neredeyse tüm kentlerde polis eylemcilere karşı göz yaşartıcı gazlar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Federal Milletvekilleri. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement