Başbakan Yıldırım, "Soruşturma Krizi" Sonrası Alman Firmalarıyla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım, "Soruşturma Krizi" Sonrası Alman Firmalarıyla Görüştü

"Soruşturma krizi" sonrası Türkiye'nin önde gelen 19 Alman firmasının temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Başbakan Yıldırım, ''Biz sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz'' dedi.

27.07.2017 11:12  Güncelleme: 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltı programında Türkiye'de önemli yatırımları olan Alman şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı görüşmenin ardından açıklama yapan Başbakan, Alman yatırımcılara ''Biz sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz'' dedi.

''BİZ SİZİ BU ÜLKENİN ŞİRKETİ OLARAK GÖRÜYORUZ''

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen kahvaltı programında Türkiye'de önemli yatırımları olan Alman şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı 10.20'de başlayan görüşme sona erdi.

Toplantı sonra Başbakan Binali Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, Alman şirketlerinin yöneticileri ile görüşmesinde, "Sizin, yaşanan gelişmelerden dolayı herhangi bir zarar görmemeniz, bu gerilimin bir parçası olmamanız bizim açımızdan çok önemli. Çok açık söylüyorum, biz sizi Alman şirketi olarak görmüyoruz. Biz sizi bu ülkenin şirketi olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

''YATIRIMCILARIN BİR BEDEL ÖDEMESİNİ ASLA DÜŞÜNMEYİZ''

Yıldırım "En az yarım asırdan beri Türkiye'de olan, artık bir Alman firmasından ziyade Türk firması gibi halkın hafızasında yer almış yatırımcılarımızın haksız bir şekilde burada bir eleştiriye tabi tutulması, onların bu ilişkilerden bir bedel ödemesi bizim asla düşüneceğimiz bir şey değildir" dedi.


(Kaynak: Yeni Şafak)

Başbakan Yıldırım, "Soruşturma Krizi" Sonrası Alman Firmalarıyla Görüştü

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım, 'Soruşturma Krizi' Sonrası Alman Firmalarıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement