Alman Kadınlar, Aikido'ya Türk Kadınlarından Daha İlgili - Son Dakika
Güncel

Alman Kadınlar, Aikido'ya Türk Kadınlarından Daha İlgili

ALMAN aikido ustası Dr. Bodo Rödel, Türkiye'de çok farklı yerlerde aikido çalışmalarına katıldığını belirterek, "Almanya'daki kadınların Türkiye'deki kadınlara oranla aikidoya ilgisinin daha fazla olduğunu söyleyebilirim" dedi.

06.11.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMAN aikido ustası Dr. Bodo Rödel, Türkiye'de çok farklı yerlerde aikido çalışmalarına katıldığını belirterek, " Almanya'daki kadınların Türkiye'deki kadınlara oranla aikidoya ilgisinin daha fazla olduğunu söyleyebilirim" dedi.

'Modern Japon savaş sanatı' olarak adlandırılan aikidonun 6 'dan' dereceli ustası Dr. Bodo Rödel, Antalya'ya geldi. Japon olmayıp 8'inci dan derecesine kadar yükselebilen tek kişi Christian Tissier'in de asistanı olan Dr. Rödel, Akdeniz Savaş Sanatları Spor ve Gençlik Kulübü Aikizen Dojo'da aikido teknikleriyle ilgili seminer verdi. Aikido antrenörü Kürşat Demir ile 50 kişilik gruba öz savunma dersi veren Dr. Rödel, savunmanın tamamen teknikten ibaret olduğunu söyledi.

ALMAN KADINLARININ AİKİDO İLGİSİ

Davet edildiği sürece Türkiye'nin hemen her yerindeki çalışmalara, seminerlere katıldığını belirten Dr. Rödel, aikidonun savunma amaçlı yapılan bir spor olduğunu kaydetti. Temelinde barış ve sevgiyi taşıdığını da anlatan Dr. Rödel, Almanya ve Türkiye'de aikidoya olan ilgiyi kıyasladı. Alman kadınlarının Türk kadınlara nazaran daha çok aikidoya ilgi duyduklarını vurgulayan Dr. Rödel, şöyle konuştu: "Türkiye'de çok farklı yerlerde bulunarak aikido çalışmalarına katıldım. Almanya ve Türkiye'yi aikido açısından değerlendirecek olursam. Almanya'daki kadınların Türkiye'deki kadınlara oranla aikidoya ilgisinin daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Almanya'da kadınlar ve erkeklerin aikidoya ilgileri eşit."

"TÜRK KADINLARININ İLGİSİZLİĞİ VAHİM"

Aikido antrenörü Kürşat Demir ise erkeklerin bu spora ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Teknik olarak gelişme sağlamak için yurt dışından aikido alanında söz sahibi ustaları aikidoya gönül veren öğrencilerle, sporcularla bir araya getirdiklerini aktaran Demir, Türk kadınlarının ilgisizliğinden dert yandı. Kuaförde harcadıkları zamanın çok azını aikidoya ayırdıklarında kendilerini çok kolay savunabileceklerini savunan Demir, sözleri şöyle tamamdı: "Türkiye'de kadınların aikidoya ilgisi vahim derecede. Kadınlar ya tanımadıkları için gelmiyor, ya da erkek sporu olarak düşünüyorlar. Aslında aikido öğrendiklerinde kendilerini dışarıda daha güvenli hissedecekler. Kuaförlerde harcadıkları zamanın çok azını bu spora ayırsalar kendilerini koruyacakları kadar teknik öğrenebilirler." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Kadınlar, Aikido'ya Türk Kadınlarından Daha İlgili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da Torun, Anneannesini Bıçaklayarak Ağır Yaraladı
    14:08 Konya'da Torun, Anneannesini Bıçaklayarak Ağır Yaraladı

    Konya'nın Selçuklu ilçesinde bir kişi, tartıştığı anneannesini bıçaklayarak ağır yaraladı. Zanlı torun ise polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı Çalıştayı Düzenlendi
    14:06 Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı Çalıştayı Düzenlendi

    Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık Bölümü ve TraMod Academy iş birliğiyle düzenlenen 'Van Bilimsel-Mimari Gezi Programı' çalıştayı gerçekleştirildi. Programda, ülkede yaşanan toplumsal değişim ve dönüşümün geleneksel kalıpları farklılaştırdığı vurgulandı. Van'ın ekonomik ve kültürel açıdan büyük birikim ve zenginliğe sahip olduğu belirtilerek, bu zenginliğin korunması ve geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Çalıştayda, Van'ın mimari oluşumu, milli mimari rönesansı, çağdaş mimaride geleneksel mimarinin etkileri ve geleneklerden ders almanın önemi gibi konular ele alındı.

  • Uşak Belediye Başkanı Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi
    14:06 Uşak Belediye Başkanı Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya geldi

    Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Ayakkabıcılar Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu ve vatandaşlarla sohbet etti.

  • Isparta'da kaçak içki operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı
    14:05 Isparta'da kaçak içki operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı

    Isparta'nın Gönen ve Eğirdir ilçelerinde düzenlenen kaçak içki operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevre illerden Isparta'ya kaçak içki getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Eğirdir ve Gönen ilçelerinde yapılan operasyonda 211 litre bandrolsüz içki ve 62 sahte bandrol ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Hakkari'den gelen öğrenciler GTÜ'yü ziyaret etti
    14:05 Hakkari'den gelen öğrenciler GTÜ'yü ziyaret etti

    Hakkari'de bulunan lise öğrencileri, GTÜ'yü ziyaret etti. Öğrenciler, üniversitenin öğretim ve sosyal alanlarını gezdikten sonra Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile bir araya geldi. Mantar, öğrencilere GTÜ'nün imkan ve olanakları hakkında bilgi vererek kariyer yolculuklarında dikkat etmeleri gereken konuları anlattı. Öğrencilere GTÜ'yü tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulunan Mantar, Hakkari ve İstanbul valiliklerine teşekkür etti.

  • Yozgat'ta Tarihi Eser Operasyonu: 69 Adet Obje Ele Geçirildi
    14:05 Yozgat'ta Tarihi Eser Operasyonu: 69 Adet Obje Ele Geçirildi

    Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser bulundurduğu iddia edilen bir kişinin üzerinde gerçekleştirdiği aramada 69 adet tarihi obje buldu. Operasyon sonucunda ele geçirilen sikke ve objeler muhafaza altına alınırken, şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.


Advertisement