Alman Sinemasından Seçkiler İstanbul Modern'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Alman Sinemasından Seçkiler İstanbul Modern'de

İstanbul Modern Sinema, Almanya sinemasında öne çıkan yapımları sinemaseverlerle buluşturacak.

30.10.2018 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Modern Sinema, Almanya sinemasında öne çıkan yapımları sinemaseverlerle buluşturacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Goethe-Institut Istanbul iş birliği ile düzenlenen "Almanya'dan Yepyeni Filmler - On Yıllar" adlı program, 1-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Program, yirminci yüzyılda farklı onlu yıllara denk düşen 10 yapım seyircinin izlenimine sunulacak.

Aynı zamanda program, kurmaca filmler ve belgeseller aracılığıyla 1920'lerden bugüne uzanan tarihsel bir süreci kapsıyor.

Program kapsamında ayrıca Alman sinemasının son 10 yılını ele alan bir söyleşi de yapılacak. Söyleşiye sinema yazarı ve yönetmen Rüdiger Suchsland ile sinema yazarları Müge Turan ve Engin Ertan katılacak.

Nazi döneminde Almanya'da çekilen propaganda filmlerinin bir analizi olan, film eleştirmeni Rüdiger Suchsland da programda, 1 ve 3 Kasım'da filmlerinin gösterimlerine de katılarak, seyircilerin sorularını cevaplayacak.

"Almanya'dan Yepyeni Filmler - On Yıllar" kapsamında film tarihlerinde Philipp Jedicke'nin yönetmen koltuğuna oturduğu "Çeneni Kapa ve Piyano Çal" 1, 9 ve 11 Kasım'da, Thomas Stuber'ın "Muhtemel Aşk" 4 ve 11 Kasım'da, "Quiberon'da 3 Gün" 1, 4 ve 9 Kasım'da, "Yazlık" 4 ve 8 Kasım'da, "Sempatizanlar" 8 ve 10 Kasım'da, "Hitler'in Hollywood'u" 1 ve 3 Kasım'da, "Caligari'den Hitler'e" 3 Kasım'da, "Görünmeyenler: Yaşamak İstiyoruz" 3,9 ve 10 Kasım'da, "Temizlikçiler" 8 Kasım'da ve "303" adlı film ise 8 ile 11 Kasım tarihlerinde gösterilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Alman Sinemasından Seçkiler İstanbul Modern'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement