Alman Sosyal Demokratlar, Öz Kayseri'yi Gezdi - Son Dakika
Güncel

Alman Sosyal Demokratlar, Öz Kayseri'yi Gezdi

Alman Sosyal Demokratlar, Öz Kayseri\'yi Gezdi

SPD'li Hessen eyalet milletvekilleri Tobias Eckert ve Turgut Yüksel ile SPD-Wiesbaden Başkanvekili ve milletvekili adayı Dr. Patricia Eck, Öz Kayseri pastırmalarının Wiesbaden-Delkenheim'daki tesislerini ziyaret etti.

16.08.2018 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPD'li Hessen eyalet milletvekilleri Tobias Eckert ve Turgut Yüksel ile SPD- Wiesbaden Başkanvekili ve milletvekili adayı Dr. Patricia Eck, Öz Kayseri pastırmalarının Wiesbaden-Delkenheim'daki tesislerini ziyaret etti. Ziyarete, uzun yıllardır aktif bir SPD üyesi olan ve yaklaşık 20 yıldır Frankfurt Türk Film Festivali'nin organizasyonunu gerçekleştiren Hüseyin Sıtkı ile Turgut Yüksel'in yanında staj yapan Jonathan Kanbıçak da katıldı.

53 YILDIR TİCARET YAPIYOR

Öz Kayseri firması sahibi Hilmi Selçuk, kızı Serhan Ertürk ve torunu Sergen Ertürk'le birlikte SPD heyetine şirketin kuruluşundan bugüne kadar gelişmeler hakkında bilgi verdi. Almanya'ya 1961 yılında geldiğini ve 1965 yılından itibaren ticarete atıldığını belirten Hilmi Selçuk, "Almanya'daki Türklerin özellikle gıda sektöründe yaşadığı sıkıntıları görünce, Frankfurt Hali'nde toptancılık yapmaya başladık. 1997 yılından itibaren de orijinal Türk usulüne göre pastırma ürettik. 2003 yılından bu yana Alman Tarım Birliği'nin 'Altın Kalite' ödülleri de çabalarımızın boşa gitmediğinin göstergesidir" dedi.

Mali İşler Müdürü Serhan Ertürk, 28 Ekim seçimlerinde eyalet milletvekili adayı olan Dr. Patricia Eck'e çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SATIŞLAR SADECE TOPTANCILARA

Hilmi Selçuk'un kızı ve şirketin Mali İşler Müdürü Serhan Ertürk de özellikle hijyene verdikleri önem ve geliştirdikleri kendi kontrol sistemleri sayesinde resmi denetimlerde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getirerek, ürün çeşitleri hakkında bilgi verdi. Avrupa genelinde sadece toptancılara ve market zincirleri olan firmalara satış yaptıklarını vurgulayan Ertürk, "Firmamızda 40 kişi çalışıyor. 3000 metrekare civarında bulunan tesisimizin 1900 metrekarelik bölümü üretim alanı olarak kullanılıyor. Orijinal Türk ürünlerini Alman standartlarına uygun üretiyoruz" dedi.

Dr. Patricia Eck, Turgut Yüksel, Jonathan Kanbıçak, Hilmi Selçuk, Sergen Ertürk, Tobias Eckert, Hüseyin Sıtkı (soldan sağa).

ÜRÜNLER ÇOK LEZZETLİYDİ

Hessen Eyalet Milletvekili, SPD Meclis Grubu Ekonomik Politika Sözcüsü Tobias Eckert ve Eyalet Milletvekili Turgut Yüksel ile SPD Wiesbaden Başkanvekili ve ekim ayında yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olan Dr. Patricia Eck, Almanya'da başarılı göçmen kökenli işletme sahipleri olduğunu vurgulayarak, "Kendi bölgemizde bulunan Öz Kayseri firmasının başarı öyküsünü duyduğumuzda şirketi tanımak, bölgemizdeki sosyal etkinliklere verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür etmek istedik. Bugün bize ikram edilen ürünler de çok lezzetliydi" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Alman Sosyal Demokratlar, Öz Kayseri'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı
    18:24 Batman'da Genç Zihinler Yarışıyor projesinin finali yapıldı

    Batman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Genç Zihinler Yarışıyor projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasının finali gerçekleştirildi. 71 lise arasında yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi birinci oldu. İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililerin katıldığı ödül töreniyle yarışma sona erdi.

  • Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor
    18:24 Emekliler Yeniden Düzenleme İstiyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza kampanyası başlattı. En düşük emekli maaşının 35 bin lira olmasını ve yoksulluk sınırına çıkarılmasını talep eden sendika, imzaları TBMM'ye gönderecek.

  • Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti
    18:24 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü ziyaret etti

    Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü EXPO Kisecik'teki makamında ziyaret etti. Öntürk, ziyarette yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verirken, Masatlı da Öntürk'ün Hatay'ın ihya ve inşasında başarılı işlere imza atacağına inandığını belirtti.

  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti
    18:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörü ve Turizm Heyeti Vali Tanrısever'i ziyaret etti

    Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve beraberindeki turizm heyeti, Vali Alper Tanrısever'i ziyaret etti. Tanrısever, Turizm Haftası dolayısıyla heyeti kabul etti ve görüş alışverişinde bulundu.

  • Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı
    18:20 Çankırı'da polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı

    Çankırı'da gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 102 kişi ve 5 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimlerde ele geçirilenler arasında uyuşturucu ve silahlar da bulunuyor. Trafik denetimlerinde ise birçok araç trafikten men edildi ve sürücülere cezai işlem uygulandı.

  • Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı
    18:20 Trendyol, Pendikspor maçı hazırlıklarına başladı

    Trendyol, Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman, dinamik ısınma ve pas çalışmalarıyla devam etti. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, çift kale maçla sona erdi. Trendyol, bir günlük iznin ardından Pendikspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:18 Ünye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başkanlığında yapılan toplantıda, meclisteki görev dağılımı ve komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Tavlı, Ünye'ye hizmet etme anlayışıyla birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.

  • Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı
    18:13 Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı

    Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde tamire götürülen cep telefonunun bataryası, şarj edilirken patladı. İşletme sahibi Emirhan Özdemir yangını söndürdü ve hasar gören telefonu dışarıya çıkarttı. Olay, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


Advertisement