Alman Yazar Grass'ın Yazdığı Şiirle İsrail'i Eleştirmesi - Son Dakika
Yerel

Alman Yazar Grass'ın Yazdığı Şiirle İsrail'i Eleştirmesi

Almanya'nın Hessen eyaleti Başbakan'ı Volker Bouffier, Nobel Ödüllü Alman yazar Günter Grass'ın yazdığı şiirle İsrail'i eleştirmesiyle ilgili olarak, "Bizim İsrail'le olan ilişkilerimizde, İsrail'in var olma hakkının bu ilişkilerimizin temelini"...

17.04.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Hessen eyaleti Başbakan'ı Volker Bouffier, Nobel Ödüllü Alman yazar Günter Grass'ın yazdığı şiirle İsrail'i eleştirmesiyle ilgili olarak, "Bizim İsrail'le olan ilişkilerimizde, İsrail'in var olma hakkının bu ilişkilerimizin temelini oluşturduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Üç günlük Türkiye gezisi kapsamında eşi Ursula Bouffier ile Bursa'ya gelen Başbakan Bouffier, yüzde 50 Türk ve yüzde 50 Alman ortaklığındaki Bodo Bode-Doğrusan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bouffier, bir gazetecinin, "Nobel ödüllü Alman Yazar Günter Grass, geçtiğimiz günlerde bir şiir yazdı. Bu şiirde, İsrail'in dünya barışını etkilediğini ve Almanya'nın da İsrail'le yapacağı denizaltı birlikteliğini durdurmasını istediğini belirtti. Buna çok ciddi tepkiler geldi. Sizin de bu şiirin yanında yer aldığınız bildirildi. Bu konudaki görüşleriniz nedir-" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Burada aslında bizim pozisyonumuz çok açık. Biz bu durumu desteklemiyoruz. Burada bizim söylediğimiz şudur; buradaki gelişmelerden İsrail sorumlu değildir. Bizim İsrail'le olan ilişkilerimizde, İsrail'in var olma hakkının bu ilişkilerimizin temelini oluşturduğunu ifade etmek istiyorum. Burada aslında sorumlu olanın İsrail değil, İran olduğunu belirtmek isterim."

Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Günter Grass, iki hafta önce, nükleer gücü olan bir İsrail'in dünya barışını tehdit ettiğini belirten ve hem İsrail'in, hem İran'ın nükleer tesislerinin denetlenmesi çağrısında bulunan "Was gesagt werden muss" (Söylenmesi gereken söylenmeli) adlı şiirini yayımlamıştı.

Bu şiiri nedeniyle İsrail, Grass'a ülkeye giriş yasağı koymuştu.

Günter Grass, yayımlanan bir şiiri nedeniyle İsrail'in kendisine getirdiği ülkeye giriş yasağı kararının, diktatör yönetimlerin kendisine karşı attığı benzer adımları akla getirdiğini söylemişti.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alman Yazar Grass'ın Yazdığı Şiirle İsrail'i Eleştirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement