Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Yaralı Polisi Hastanede Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Yaralı Polisi Hastanede Ziyaret Etti

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Yaralı Polisi Hastanede Ziyaret Etti

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, dün İdil'de meydana gelen ve iki polis memurunun şehit olduğu trafik kazasında yaralanan polis memurunu hastanede ziyaret ettikten sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret edip, emniyet...

30.03.2013 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, dün İdil'de meydana gelen ve iki polis memurunun şehit olduğu trafik kazasında yaralanan polis memurunu hastanede ziyaret ettikten sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü'nü de ziyaret edip, emniyet yetkililerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, beraberinde basın danışmanı Julia Jorch ve tercümanı Ulrike Dufner ile birlikte Cizre'ye gelip, dün İdil'de meydana gelen trafik kazasında yaralanan, Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru İsmail Hakkı Kardiyan'ı, tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi genel cerrahi bölümünde ziyaret etti. Roth ve beraberindekileri, Cizre Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Turhan, Battal Nayman, emniyet amirleri Ahmet Taş, Şehmuz Akdemir, KOM Şube Müdürü Kadir Koç, Hastane Müdürü Ramazan Sabuncu, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Şafak Şahin, Göğüs Cerrahi Uzmanı Diren Cemgil Öztürk ve hastane yetkilileri, hastane girişinde karşıladı. Claudia Roth ve beraberindekiler daha sonra, yaralı polis memuru İsmail Hakkı Kardiyan'ın tedavi gördüğü genel cerrahi servisine gidip, yaralı polis memurunu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Kısa bir süre yaralı polis memuruyla birlikte servis odasında kalan ve hastane yetkililerinden yaralı polisin sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Roth, çıkışta da gazetecilere açıklamada bulundu. Hastane çıkışında bir hayli üzgün olduğu gözlenen Roth, dün yaşadıkları büyük şoktan sonra bugün ziyaret ettikleri yaralı polis memuru Kardiyan'ın ağır yaralı olmadığını görmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yaralı polisin sağlık durumuyla ilgili gazetecilere kısa bir açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Şafak Şahin ise, "İsmail Hakkı Bey bize yaralı olarak getirildi, genel durumu gayet iyi şu anda. Biz kendisini gözlem amaçlı hastaneye yatırdık. Gözündeki zigomatik kemik dediğimiz üst kemiğinde kırık var. Şu anda da acil bir müdahale gerektirecek bir durum yok. Genel durumu iyi olan hastamızı yakın zamanda taburcu etmeyi düşünüyoruz" dedi.

ROTH VE BERABERİNDEKİLER, CİZRE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ ZİYARET ETTİ

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve beraberindekiler hastane ziyaretlerinin ardından, geniş güvenlik önlemleri altında Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne geçti. Roth ve beraberindekileri Kaymakam Şenol Koca, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Turhan, Battal Nayman, emniyet amirleri Ahmet Taş, Şehmuz Akdemir, KOM Şube Müdürü Kadir Koç ile birlikte karşıladı. Kaymakam Koca ve emniyet yetkilileriyle görüşen Roth, yaşanan acı olaydan dolayı kaymakam ve emniyet yetkililerine başsağlığı ve taziye dileklerini iletip acılarını paylaştı. Cizre'de, iki polis memurunun şehit olduğu için, arkadaşlarının acılarını paylaşmak ve arkadaşlarına taziyelerini iletmek üzere emniyet müdürlüğüne ziyarette bulunduklarını belirten Roth, "Biz de, kaymakam beyden ve emniyet yetkililerinden vefat eden polis memuru arkadaşlarımızın Adana ve Rize'deki ailelerine taziye dileklerimizi iletmelerini rica ettik. Yaşanan bu acıyı paylaşmakla birlikte aramızda bir bağ oluştuğunu düşünüyorum. Her ne kadar yüreğimizde bir acı oluştuysa da polis memuru İsmail Hakkı Kardiyan'ın iyi olduğunu görüp öğrenmek acımızı biraz hafifletti. Kazadan yaralı kurtulan polis memuru, vefat eden arkadaşlarının aileleri için teselli olacak, destek çıkacak" diye konuştu.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca da, "Dün kaza esnasında hem şehit kardeşlerimize hem de yaralı arkadaşımıza ilk müdahaleyi kendileri yaptılar. Hem polisi hem de sağlık kuruluşlarını ilk olarak kendisi arayıp uyardı ve onlar gelene kadar başlarında beklediler. Ayrıca bugün itibariyle de acılarımızı paylaştılar, onun için kendilerine çok teşekkür ediyorum. İki kardeşimiz dün şehit oldular, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Koca, "Onun durumunun iyi olması bizim teselli kaynağımız oldu. Claudia Hanım ve arkadaşlarını burada görmek bizim acımızı biraz hafifletti. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth ve beraberindekiler, daha sonra Mardin'e gitmek üzere Cizre'den ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Yaralı Polisi Hastanede Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement