Almanca Bilmiyordu, Almanca Öğretmeni Oldu - Son Dakika
Güncel

Almanca Bilmiyordu, Almanca Öğretmeni Oldu

Almanca Bilmiyordu, Almanca Öğretmeni Oldu

MERVE Ağagündüz, 13 yaşındayken Almanya'ya geldi.

05.07.2018 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERVE Ağagündüz, 13 yaşındayken Almanya'ya geldi. Hiç dil bilmiyordu. Öğretmeni, Almanca bilmediği için liseyi bitiremeyeceğini, bu yüzden kuaför olmasını tavsiye etti. Ama o kimseyi dinlemedi, azmetti, liseyi birincilikle bitirdi. Üniversite eğitimini de başarıyla tamamladı. Şimdi ise Almanca öğretmeni. Yeni hedefi ise Alman dili ve edebiyatı alanında doktora yapıp üniversitede öğretim üyesi olmak.

BENİ SARILARAK TEBRİK ETTİ

"Beni adeta soğuk bir suyun içine atıp yüzmemi istediler" diyen Merve Ağagündüz, 2005 yılında anne-babasının yanına geldiğinde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hiç Almanca bilmiyordum. Liseye yazıldım. Almanca öğrenmem için bir ara ayrı bir sınıfa koydular. Kısa sürede Almancayı öğrenince, liseye başladım. Öğretmenim liseyi bitiremeyeceğimi, eğitimimi bırakıp bir mesleğe yönelmemi önerdi. Almancamı yetersiz buluyordu. Gidip kuaför olmamı tavsiye etti. Ben de 'Kuzenlerimin saçlarıyla oynamak hoşuma gidiyor ama ben Almanca öğretmeni olmak istiyorum' dedim. Azmettim. Liseyi 1.7 not ortalamasıyla ve birincilikle bitirdim. Diplomamı bana verdikleri gün aynı öğretmen sahneye çıkıp beni sarılarak tebrik etti. Ben de başarmanın gururunu yaşamıştım."

'PES ETMEMEK LAZIM'

"Duisburg Essen Üniversitesini ön görülen zamandan bir yıl daha erken bitirdim. Almanca ve İspanyolca öğretmenlik eğitimi aldım. Şimdi okullarda Almanca derslerine giriyorum. Ayrıca Almanya'ya benim gibi hiç Almanca bilmeden genlere de ders veriyorum. Bu durumdakiler genelde umutsuz oluyor. Yapamayacaklarını sanıyorlar. Ben onlara kendi hikayemi anlatıyorum. Annemin bana nasıl destek olduğunu ve motive ettiğini aktarıyor, onların da motivasyonunu artırmaya çalışıyorum. Hiç Almanca bilmeden bu ülkeye gelip şimdi Almanca dersi vermek açıkçası beni gururlandırıyor. Kendi durumdakilere diyorum ki, 'Pes etmemek lazım'. Azimle çalışıp hedefe ulaşmak mümkün. Elbette bazı zorlukarı aşmak lazım, fedakar olmak lazım. Başarımda annemin büyük katkısı var. Beni her konuda destekledi. Anne ve babalar çocuklarını desteklerse, başarı daha kolay elde edilir."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Almanca Bilmiyordu, Almanca Öğretmeni Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement