Almanlar Sunucu Markus Lanz'ı Artık İstemiyor - Son Dakika
Güncel

Almanlar Sunucu Markus Lanz'ı Artık İstemiyor

Almanlar Sunucu Markus Lanz\'ı Artık İstemiyor

Almanya'nın tanınmış şov yarışması (Wetten Das) 'Bahse Var mısın' programın sunucusu İtalyan kökenli Markus Lanz (44), son bir haftadır Almanya gündemini meşgul ediyor.

26.01.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın tanınmış şov yarışması (Wetten Das) 'Bahse Var mısın' programın sunucusu İtalyan kökenli Markus Lanz (44), son bir haftadır Almanya gündemini meşgul ediyor. Yaklaşık 200 bin TV izleyicisi tarafından istenmeyen sunucu ilan edilen Markus Lanz için Alman'lar "Devlete ödediğimiz tv-radyo vergileriyle sunucu Lanz'ın maaş almasını artık istemiyoruz" kampanyası başladı.

İnternet üzerinden başlatılan dilekçe kampanyasına katılanlar her saat artıyor. Onbirinci programını Baden Württemberg Eyaletin Karlsruhe kentinde Cumartesi akşamı sunan sunucu Markus Lanz yine eleştirilere hedef gösterildi. Almanlar sunucuyu, konuklarına karşı objektif olmadığı, sorduğu siyasi sorulara daha çok kendi istediği cevapları almak için çaba sarf etmesi, yorum kültürüne aykırı davranmakla suçluyor.

En son Alman Sol Parti Başkan Yardımcısı Sahra Wagenknecht, 'Stern' dergisi yazarı Hans-Ulrich Jörges ile sunucu Markus Lanz arasında geçen diyalog tartışmaları sunucuyu hedef tahtasına çevirdi. Pazar günü piyasaya çıkan 'Alman Bild am Sonntag' gazetesi tartışmaların üzerine giderek sunucu hakkında yapılan tartışma haberini manşete taşıdı. Bild gazetesi sunucu Lanz'a tam iki sayfa yer verdi. Haber'de 'sunucu Lanz konuşmacı olarak seviliyor. Ama halkın yüzde 52'si daha iyi sunucuların olduğuna inanıyor. Programı yayınlayan Alman Devlet Kanalı 'ZDF' ise sunucu Lanz'a destek veriyor.

Sunucu Lanz ise daha uzun yıllar programına devam etmek istiyor başlıklarıyla yapılan eleştirilere yer verildi. Bild am Sonntag gazetesin anket sonucu halkın yüzde 21'i sunucuyu beğeniyor, yüzde 41'i kararsız, yüzde 38 istemiyor neticesi ortaya çıktı. Anket'te yüzde 10'u en iyi sunucu Markus Lanz'ı gösterirken, yüzde 66'sı Almanya'da daha iyi sunucuların olduğunu, yüzde 24'ün karasız olduğu ortaya çıktı. Programın eski sunucusu Thomas Gottschalk'tan devralan sunucu Markus Lanz yapılan tartışmalara dayanıp, dayanmayacağı merakla bekleniyor.

LG(SS) - S

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanlar Sunucu Markus Lanz'ı Artık İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement