Almanya Başbakanı Merkel, Kudüs Protestolarına Sert Çıktı: Bunlarla Mücadele Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Almanya Başbakanı Merkel, Kudüs Protestolarına Sert Çıktı: Bunlarla Mücadele Edeceğiz

Almanya Başbakanı Merkel, Berlin'de düzenlenen Kudüs protestolarında İsrail bayrağının yakılmasına sert tepki gösterdi. Merkel, "Bu tür davranışlarla mücadele edeceğiz" dedi.

12.12.2017 23:16  Güncelleme: 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Merkel ve hükümeti, Berlin'de düzenlenen Kudüs protestoları sırasında İsrail bayrağının yakılmasına sert tepki gösterdi.

"PROTESTO GÖSTERİLERİYLE MÜCEDELE EDECEĞİZ"

Başbakan Angela Merkel Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) grup toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada antisemitizm ve her türlü yabancı düşmanlığının karşısında olduklarını söyleyerek hukuk devletinin her türlü aracı kullanılarak bu tür davranışlarla mücadele edileceğini vurguladı.

SEİBERT: PROTESTOLARI KINIYORUZ

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert Berlin'de yaptığı açıklamada, İsrail karşıtı gösteriler sırasında sergilenen Yahudi karşıtlığının Alman hükümeti tarafından kınandığını belirtti. Sözcü bazı gösteriler sırasında İsrail devleti ve Yahudi karşıtı sloganlar atıldığını söyleyerek, bunun "utanılacak bir durum" olduğunu belirtti. Hükümet sözcüsü gösteri hakkının Yahudi karşıtı kışkırtmalar ya da şiddet eylemlerine davetiye çıkarmak anlamına gelmediğini vurguladı.

ALMANYA'DA BAYRAK YAKMAK SUÇ

Cuma akşamı Berlin Brandenburg Kapısı ve Neukölln'de düzenlenen protesto gösterilerinde polisin verdiği bilgilere göre 10 kişi gözaltına aldı. Bayrak yakılmasına ilişkin toplam 12 şikayette bulunuldu. Berlin Belediye Başkanı Michael Müller polisin suç teşkil eden tüm fiilleri incelemeye aldığını açıkladı. Alman Ceza Kanunu'na göre ulusal bayraklara ve devletlerin amblemlerine zarar vermek suç kabul ediliyor.

Almanya Başbakanı Merkel, Kudüs Protestolarına Sert Çıktı: Bunlarla Mücadele Edeceğiz

Son Dakika Güncel Almanya Başbakanı Merkel, Kudüs Protestolarına Sert Çıktı: Bunlarla Mücadele Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement