Almanya'da Adil Gelir Dağılımı Mitingi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Adil Gelir Dağılımı Mitingi

Almanya\'da Adil Gelir Dağılımı Mitingi

Almanya'nın Berlin, Hamburg, Köln, Frankfurt ve Bochum kentlerinde sendikalar ile sivil toplum kuruluşları adil gelir dağılımı için miting düzenleyecekler.

03.09.2012 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Berlin, Hamburg, Köln, Frankfurt ve Bochum kentlerinde sendikalar ile sivil toplum kuruluşları adil gelir dağılımı için miting düzenleyecekler.

Almanya'nın Berlin, Hamburg, Köln, Frankfurt ve Bochum kentlerinde sendikalar ile sivil toplum kuruluşları adil gelir dağılımı için 29 Eylül 2012 tarihinde miting düzenleyecekler. Köln'de Alman Sendikalar Birliği'nde (DGB) düzenlenen basın toplantısında herkes bu mitinglere katılmaya davet edildi. Mitingin duyurusu, zenginliği ve cimriliği ile tanınan çizgi film kahramanı Donald Duck ile yapıldı. Yapılan mini gösteride Almanya'daki zenginleri temsil eden Donald Duck paralarını başkalarına vermemek için mücadele etti. Toplantıda Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Genel Başkanı Özlem Alev Demirel gelir dağılımındaki eşitsizlikten en çok göçmen kökenlilerin etkilendiğine dikkat çekti.

KRİZİN FATURASI YOKSULLARA ÇIKARTILDI

DİDF Genel Başkanı Özlem Alev Demirel şunları söyledi: 'Ana talebimiz yoksulluk ile zenginlik arasındaki uçurumun kapatılması. 'Adil gelir dağılımı' talebiyle yola çıkıyoruz. Özellikle son yıllarda Almanya'da zenginler, tekeller, holdingler vergi vermedi. Buna karşın çalışanlardan, alt ve orta tabakalardan daha fazla vergi alındı. Sosyal alanlarda ciddi kısıtlamalar yapıldı. Ülkede yeterince para var fakat sosyal tabakalar bundan eşit faydalanamıyorlar. Parayı elinde tutan azınlık bunun vergisini vermeli. Ekonomik krizin faturası kısıtlama politikalarıyla bugüne kadar yoksullara kesildi. Oysa bankalar ve tekeller krizden fayda sağladılar. Krizden tabii ki en fazla etkilenen kesimlerin başında göçmenler geliyor. Taşeron firmaların artması, eğitimdeki kısıtlamalar, Hartz IV uygulaması göçmeleri çok etkiledi. Bu yüzden herkesi yapılacak olan mitinglere katılmaya davet ediyorum.'

Köln'deki miting saat 12.00'de Dom yanındaki Roncalli Meydanı'nda başlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Adil Gelir Dağılımı Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement