Almanya'da Aşırı Sağ Oluşum "Old School Society" Derneğine Baskın - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Aşırı Sağ Oluşum "Old School Society" Derneğine Baskın

Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı eylem hazırlığında olduğu belirtilen "Old School Society" adlı terör örgütü üyelerine yönelik baskın düzenlendi.

06.05.2015 11:37  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA/ DHA

Almanya'da yabancı ve İslam karşıtı eylem hazırlığında olduğu belirtilen "Old School Society" (Eski Okul Derneği) adlı terör örgütü üyelerine yönelik baskın düzenlendi. Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, bir süredir Federal Savcılık tarafından takip edilen yeni aşırı sağ oluşum "Old School Society" örgütünün Bavyera, Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Mecklenburg-Vorpommern eyaletlerinde örgüt evlerine bu sabah yapılan baskınlarda biri kadın 4 kişi gözaltına alındı.

CAMİ VE SIĞINMACILARA EYLEM YAPACAKLARDI

Federal Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, geçtiğimiz yıl Kasım ayında kurulduğu belirtilen örgütün camilere, sığınmacılara ve Selefilerin yakınlarına yönelik eylem hazırlığında olduğu belirtiliyor. Haberlere göre, "Old School Society" örgütüne yönelik baskınlarda, örgüt lideri olduğu gerekçesiyle Andreas H. Augsburg'da, yardımcısı Markus W. (39) Saksonya'da, Olaf O. (47) Bochum'da, Denise G. (22) İse Bochum'da gözaltına alındı.

Spiegel Online, Federal Savcılığın "terör örgütü kurma" suçlamasıyla sanıkları mahkemeye sevkettiğini yazdı.

Örgüt üyelerinin planladıkları terör eylemler için patlayıcı madde elde etmeye çalıştıkları aktarılıyor.

"Old School Society" örgütünün kuru kafa ve nazi işaretinin yer aldığı bir arma hazırladığı ve üzerinde,"Bir kurşun yeterli değil" sözünün yer aldığı belirtiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

FOTOGRAF

Asiri saga baskin : "Old School Society" örgütünün arması

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Aşırı Sağ Oluşum 'Old School Society' Derneğine Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement