Almanya'da camiler ibadete yeniden açıldı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da camiler ibadete yeniden açıldı

Almanya'da camiler ibadete yeniden açıldıİskender GÜNGÖR/KÖLN, (DHA)- Almanya'da koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı hijyen ve dezenfekte şartlarını yerine getiren camiler, kapılarını cemaate ikişer metre 'sosyal mesafe' şartıyla açtı.

10.05.2020 12:43  Güncelleme: 06:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da camiler ibadete yeniden açıldı

İskender GÜNGÖR/KÖLN, (DHA)- Almanya'da koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı hijyen ve dezenfekte şartlarını yerine getiren camiler, kapılarını cemaate ikişer metre 'sosyal mesafe' şartıyla açtı.

Almanya'da koronavirüs salgını sebebiyle toplu ibadete sekiz hafta ara veriliyordu. Ülkede bulunan camiler, salgına karşı alınan önlemler kapsamında hijyen ve dezenfekte uygulamalarının ardından yeniden açıldı. Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi kurallarına göre bu sabah, Müslümanlar ilk ibadetlerini gerçekleştirdi. Köln kentinde cemaat, evlerinde abdest aldıktan sonra yanlarında getirdikleri seccade, takke ve tespih camiye geldi. Köln Başkonsolosu Barış Ceyhun Erciyes, açılışta Diyanet Merkez Camisi'nde hazır bulundu.

'CAMİLERİN TEKRAR AÇILMASI BÜYÜK MORAL OLDU'

Erciyes, 'Camilerin tekrar açılması toplumumuza büyük moral oldu, birlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum' dedi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Başkanı Kazım Türkmen (DİTİB) Almanya Ehrenfeld Merkez Camisi'nde ilk sabah namazını kıldırdı. Cemaatin ikişer metre mesafe aralıklarla durduğu hijyen ve özel olarak çıkartılan diğer kuralların tümüne uyduğu gözlemlendi.

'KURALLARA UYARSAK KISITLAMALAR DEĞİŞECEK'

DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, 'Bundan sonra cemaatimiz bir elinde seccade, ağzında maske ile kurallara riayet ederse ilerde bazı kısıtlamalar değişecek' dedi. Almanya'nın Köln kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş Nippes Fatih Camisi de bahsi geçen hijyen ve dezenfekte kurallarını yerine getirerek ibadete açıldı. Cemiyet Başkanı Fevzi Bayrak, 'Cemaatimiz camisini çok özlemiş, önceden bilgilendirmelerimize uyarak sabah namazına koştular' dedi. Bayrak, caminin belirtilen kurallara uyduğunu ifade etti.

'KURALLARA SONUNA KADAR UYACAĞIZ'

Köln'deki bir başka cami olan Aliyül Murtaza Camisi de belirtilen kurallara uyarak ibadete açıldı. Cami Başkanı İzzet Genç, 'Ramazanın yarısı bitse de Allah'a hamdolsun, camimize kavuştuk. Cemaatimiz gözü yaşlı içeriye girdi, mesafe kurallarına da uyduk. Sonuna kadar da uyacağız. Allah bu hastalıktan tamamen hepimizi kurtarsın' ifadelerini kullandı.

Almanya\'da camiler ibadete yeniden açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da camiler ibadete yeniden açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement