Almanya'da CHP'liler Yeni Yöneticilerini Seçtiler - Son Dakika
Güncel

Almanya'da CHP'liler Yeni Yöneticilerini Seçtiler

Almanya\'da CHP\'liler Yeni Yöneticilerini Seçtiler

Almanya'nın Dortmund kentinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Birliği 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

14.03.2017 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Dortmund kentinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Birliği 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Dietrich Kuening Haus Kültür Merkezi'nde yapılan Genel Kurulda, CHP'nin Almanya'dan en çok oyu alan parti olması için önümüzdeki referandum sürecinden başlayarak dinamik çalışma temposuna girileceği mesajı verildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurul sonunda seçilen yeni yönetimde İbrahim Vural başkanlık görevine getirilirken, Akın Kara ikinci başkan oldu. Ayrıca Cemalettin Özer birlik sekreterliği, Melih Keser sekreter yardımcılığı, Mehmet Akif Bozkurt saymanlık, Gülsevim Koçdemir sayman yardımcılığı, Ceren Sarıyar asil üyelik görevlerini üstlendi. Yedek üye olarak ise, Mehmet Akbulut, Nurcan Gül ve Mehtap Yeleser belirlendi. Görevi devreden CHP NRW Birliği eski Başkanı Cemal Bulut yeni yönetime başarılar diledi.

CHP Kadın Kolları eski Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Kadın Başkan Yardımcısı Hilal Dokuzcan'ın da katıldığı Genel Kurula, Yalova Milletvekili Muharrem İnce sinevizyonla bağlandı. Divan Başkanlığı görevini yürüten Avukat Seydi Koparan'ın birlik ve beraberlik vurgusu ile başlattığı Genel Kurulda, Almanya'daki CHP birliklerinin eşgüdümlü çalışabilmeleri için gerekli olan tüzük değişiklikleri de belirlendi. Yeni Başkan İbrahim Vural konuşmasında, "Tek Adam rejimine karşı hep beraber mücadele etmemiz önemli. Almanya'da 'Hayır' oylarının daha yüksek çıkacağına inanıyorum ve bunun için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. İkinci Başkan Akın Kara ise, "Partimiz CHP'yi ve demokratik laik Türkiye Cumhuriyeti mücadelemizi bölgemizde güçlendirmek ve geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Sizlerden aldığımız motivasyon, bu mücadelede en önemli gücümüz olacaktır. Birlikte çok şey başaracağımıza inanıyorum" dedi. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da CHP'liler Yeni Yöneticilerini Seçtiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement