Almanya'da Demokrasiye Saygı Mitingi Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Demokrasiye Saygı Mitingi Düzenlenecek

UETD Türkiye'de yaşanan olaylarda hükümete destek vermek amacıyla 7 Temmuz'da Düsseldorf'ta ''Demokrasiye Saygı Mitingi'' düzenleyecek.

27.06.2013 14:40  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Türkiye'de yaşanan olaylarda hükümete destek vermek amacıyla 7 Temmuz'da Düsseldorf'ta "Demokrasiye saygı mitingi" düzenlenecek.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Köln'deki genel merkezde yaptığı açıklamada yaklaşık bir ay önce İstanbul'da cereyan eden olayların Avrupa'daki Türkleri de üzdüğünü belirterek, hükümetin yanında olduklarını dile getirmek için böyle bir miting  düzenleyeceklerini söyledi.

Çelik açıklamasında UETD'nin sessiz çoğunluğun sesini tüm dünyaya duyurmak için, barış için, demokratik ve istikrarlı Avrupa ve Türkiye için herkesi buluşturduğuna işaret ederek, Avrupa'da yaşayan tüm vatandaşları Demokrasiye Saygı Mitingi'de davet etti. Çelik, Avrupa'nın farklı kentlerinde ayrı mitingler yapmak yerine tek miting yaparak herkesi burada buluşturmayı amaçladıklarınıbildirdi.

Uğur Işılak ve Ahmet Baydar'ın da mini konser vereceği miting, yerel saatle 14.00-18.00 arasında yapılacak.

Düsseldorf'taki Ren Nehri kenarında Cecilienallee üzerindeki 30 bin kişilik alanda düzenlenecek mitinge Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in de mitinge katılması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Demokrasiye Saygı Mitingi Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement