Almanya'da, Entegrasyon Ödülleri Verildi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da, Entegrasyon Ödülleri Verildi

Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz: "Entegrasyona yönelik çalışmalar vazgeçilemez ve büyük takdiri hak ediyor.

12.11.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, göçmen kökenli gençlerin mesleki eğitim almalarına yardımcı olan 8 kişiye "Entegrasyon Madalyası" verdi.

Özoğuz, Başbakanlık binasında düzenlenen programda, ödülü alanların çabalarının çok önemli olduğunu belirterek, bu seneki temel konunun meslek eğitimi olduğunu söyledi.

Ülkedeki gençlerin eğitim durumunu iyileştirmesi ve uyum konusundaki çalışmaların vazgeçilmez olduğunu dile getiren Özoğuz, göçmen kökenli gençlere yardım ve destekte bulunan kişilere ödül vermekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Sosyal faaliyetlerin çok önemli olduğunu dile getiren Özoğuz, Entegrasyon Madalyası verilecek kişilerin de bu faaliyetlerinden ötürü ödüllendirildiğini ifade ederek, "Entegrasyona yönelik çalışmalar vazgeçilemez ve büyük takdiri hak ediyor. Entegrasyon Madalyası bunu göstermek için iyi bir imkan oluşturuyor" diye konuştu.

Özoğuz, daha sonra Abdullah Altun, Sarah Abel, Danae Christodoulou, Phedon Codjambopoulo, Salih Elmascan, Mathilde Killisch, Helmut Nölling ve Simone Treis'i yanına çağırarak  "Entegrasyon Madalyası" verdi.

Duisburg'da kurduğu iş yerinde göçmen kökenli, eğitimsiz gençlere meslek eğitimi imkanı veren Altun, "Bunu sosyal sorumluluk adına yapıyorum. Ben Almanya'ya 12 yaşında geldim ve Almanya Demiryolları'nda mesleki eğitim yaptım. O zaman Alman vatandaşı olmadığım için işe alınmamıştım. İyi ki olmamış yoksa orda kalmış olurdum ve topluma, gençlere katkıda bulunamazdım" şeklinde konuştu.

Elmascan ise üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yardımda bulunduğunu belirterek,"En büyük engellerden biri motive olmak. Ben de bunu sağlamak istiyorum ve benden önce kişilerin yapamadığı şeyleri başarmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Elmascan'a, "Entegrasyon Madalyası" verilmesi için öneren Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Josip Juratovic, kendisinin de 15 yaşında Almanya'ya geldiğini ve şu an milletvekili olduğunu, bunun geçmişte kendisini destekleyenlerin sayesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Gençlerin desteklenmesine önem verdiğini dile getiren Juratovic, bu nedenle Elmascan'ı madalya için önerdiğini söyledi.

Altun'u öneren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Cemile Yusuf ise "Abdullah Bey'in hikayesi ülkedeki başarılı hikayelerden biri. Zorluk çekmiş insanlar, başkalarına yardımda bulunmak istiyorlar" dedi.

-  "Amacım burada topluma faydalı elemanlar yetiştirmek" -

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Altun, "Böyle bir ödülü aldığım için mutluyum ama sadece ben değil, buna katkısı olan şirketimizdeki bütün çalışanların, elemanların, ailemizin ve müşterilerimizin katkısı oldu. O yüzden ödülü onların adına almış oluyorum" sözlerini kaydetti.

En büyük desteği ailesinden aldığını belirten Altun, "Amacım burada topluma faydalı elemanlar yetiştirmek" ifadesini kullandı.

Yaptığı işin takdir edilmesinin güzel bir şey olduğunu söyleyen Elmascan ise Chorweiler semtinde projeler ve fikirler üreten "SocialMinds" adlı derneğini kurarak göçmen kökenlilere yardımcı olduğunu vurguladı.

Derneğe katılımının zamanla arttığını ve ailelerin bu durumdan memnun olduklarını belirten Elmascan, sadece kendi semtlerine yönelik projeler yaptıklarını ve orada yaşayanların hayatlarına olumlu yönde değiştirmek istediklerini sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da, Entegrasyon Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement