Almanya'da Eşcinsel Evliliğe Merkel'e Rağmen "Evet" - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Eşcinsel Evliliğe Merkel'e Rağmen "Evet"

Almanya\'da Eşcinsel Evliliğe Merkel\'e Rağmen "Evet"

Almanya Federal Meclis'inde eşcinsel evliliğin önünü açan yasa tasarısı Başbakan Angela Merkel'in muhalefetine rağmen kabul edildi.

30.06.2017 22:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Federal Meclis'inde eşcinsel evliliğin önünü açan yasa tasarısı Başbakan Angela Merkel'in muhalefetine rağmen kabul edildi.

Meclis'in son oturumunda oylanan yasayı sosyal demokratlar, yeşiller ve hür demokratlar destekledi.

Başbakan Merkel, bu konunun kişisel bir karar olduğunu ve milletvekillerinin kişisel oy vermesine izin verdiklerini, parti disiplini mekanizmasını işletmediklerini söyledi:

"Bana göre, anayasa tarafından korunan evlilik kurumu, bir kadınla bir erkeğin evlenmesi demektir. Bu nedenle bu yasa tasarısına destek vermedim."

Parlamento önünde toplanan eşcinsel çiftler ise alınan karardan dolayı son derece mutlu.

LGBT'li Ulli Köppe "Ben heteroseksüel bir erkekten daha az değerli değilim. Onlarla eşit haklarım var. Bu konuya çözüm getirilmeliydi. ve nihayet dünyanın en demokratik ülkelerinden birisinde de bu sorun çözüldü. Çok mutluyum. En sonunda sevgilimi, 'eşim' diye çağırabileceğim" dedi.

Shoshana Brand ise, "Biz 8 yıldır evliyiz. ve çok mutlu bir evliliğimiz var. Ama bu evliliğe, 'evlilik' deme hakkımız yoktu. Şimdi kesinlikle eşit hissediyoruz. Gurur duyuyoruz ve mutluyuz" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Almanya, Avrupa'da eşcinsel evliliğe destek veren 15'inci ülke oldu.

Almanya Federal Meclisi'nde bu sabah yapılan oylamada yasa, 226"du muıyn 393 oyla geçti.

Auteur:

Tags:Gepost: 30 juni 2017

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Almanya'da Eşcinsel Evliliğe Merkel'e Rağmen 'Evet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement