Almanya'da farklı inançlardan insanlar camileri ziyaret etti - Son Dakika
Dünya

Almanya'da farklı inançlardan insanlar camileri ziyaret etti

Almanya\'da farklı inançlardan insanlar camileri ziyaret etti

Almanya'da 'Açık Kapı Günü' etkinlikleri kapsamında, farklı inanç gruplarından binlerce insan camileri ziyaret etti ve görevlilerden İslam dini, ibadetler ve camilere ilişkin bilgiler aldı.

04.10.2019 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 'Açık Kapı Günü' etkinlikleri kapsamında, farklı inanç gruplarından binlerce insan camileri ziyaret etti ve görevlilerden İslam dini, ibadetler ve camilere ilişkin bilgiler aldı.

Doğu ve Batı Almanya'nın birleşme günü olan 3 Ekim'de düzenlenen etkinliğin bu yılki sloganı, 'Vatanı vatan yapan insanlardır' oldu. Etkinlikler, Almanya Müslümanları Koordinasyon Kurulunca (KRM), başkent Berlin başta olmak üzere Köln, Frankfurt, Dortmund ve Düsseldorf şehirlerinde düzenlendi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln Merkez Camisi'ni, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kişi ziyaret etti. DİTİB camisinde görevli öğrenciler, ziyaretçileri cami girişlerinde karşıladı ve İslam'ı tanıtan el ilanı ve broşürler dağıttı.

Ziyaretçilere, İslam dini tanıtılarak, Türk mutfağından çeşitli ikramlar sunuldu. Ayrıca, Köln Diyanet Merkez Camisi'ne gelenler, İslami motiflerinden oluşan sergileri de görme imkanı buldu. Öte yandan ziyaretçilere, Almanca olarak verilen seminerlerde, İslam dini, camiler, hutbelere dair de bilgiler verilerek, namazın içeriği ve nasıl kılındığı da anlatıldı.

DİTİB Köln Merkez Cami İmamı Naci Şengün, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Bugün, 'Açık Kapı Günü' olarak nitelendirilen bir gün. Hem yerli hem de yabancı misafirlerimizi kabul ediyoruz ve onlarla camimizi, kültürümüzü, damak tatlarımızı paylaşıyoruz. Farklı inançlardan insanlar camimize geliyorlar. Biz onları tanıma fırsatı yakalıyoruz, onlar da bizi. Birlik ve beraberlik içerisinde bir toplumda nasıl yaşanır, inançlara nasıl saygıyla yaklaşılır, bunu görüyoruz. Bizim Açık Kapı Günü yapmamızın sebebi, insanların önyargılarının ortadan kalması ve bizi bizden tanımaları esası üzerine kurmamızdır" dedi.

DHA mikrofonuna konuşan bazı ziyaretçiler, caminin çok aydınlık, etkileyici ve insanı kendine çeken bir yapısının olduğunu, sıcak ve samimi bir ortamın kurulduğunu belirtirken, bazıları ise daha önce de ziyaret ettiklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'da farklı inançlardan insanlar camileri ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    17:22 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye Limanı'nda çimento yüklü kuru yük gemisinde çıkan yangın sonrası tahliye edilen 13 mürettebat, ilçedeki otellere yerleştirildi. Yangının trafodan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

  • ABD'den İran'a yeni yaptırımlar
    16:54 ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

    Amerika Birleşik Devletleri'nde hem Beyaz Saray hem de Dışişleri'nden peş peşe açıklamalar geldi. İran'da İHA üretimi ve testi için çalışan 16 kişi ve 2 kuruma yaptırım kararı alındığı belirtildi. Yapılan açıklamalarda, İran'a yönelik ekonomik baskının artacağına işaret edildi.

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.


Advertisement