Almanya'da Futbol Terörü - Son Dakika
Spor

Almanya'da Futbol Terörü

Almanya\'da Futbol Terörü

Köln taraftarı maç sonrası, deplasmana gelen Union Berlin taraftarlarına saldırdı. Saldırıya uğrayan grubun da yüzleri maskeli bir şekilde olması polisi, iki tarafın kavga etmek üzere önceden anlaştığı yönünde şüpheye düşürdü

15.08.2018 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onur Dinçer/ Skorer.com
Almanya ikinci liginde Köln ile Union Berlin arasında oynanan maça, yaşanan olaylar damgasını vurdu. Rhein Energie Stadı'nda 50 bin kişinin izlediği karşılaşma 1-1 sona ererken, mücadelenin sonrasında ortalık karıştı.
Ev sahibi ekibin yüz civarı taraftarının, misair takımın seyircilerine taşlarla saldırdıkları bildirildi. Yüzlerce kişinin karıştığı olayları, 40 kadar güvenlik mensubunun yatıştırdığı belirtildi. Taşkınlık çıkaran taraftarlardan 28 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Yaşananların ardından saldırının planlı olduğu şüphesi doğdu. Berlin ekibinin taraftarlarının da maskeli oldukları ve kavgaya hazır göründükleri, dolayısıyla tarafların kavga etmek üzere buluşmuş olmalarının ihtimal dahilinde olduğuna vurgu yapıldı. Polisin, olayın böyle gerçekleşip gerçekleşmediğini aydınlatmak için iki tarafı sorguya çektiği aktarıldı.
Gruplar tarafından polislere de saldırı gerçekleştiği aktarıldı. Alman polisi yaptığı açıklamada artan radikalizasyona dikkat çekti "Bu kişilerden futbol taraftarı olarak bahsetmek doğru olmaz. Bunlar olsa olsa ciddi suç işleyen kişiler olabilirler" denildi. Öte yandan taraftarların üzerinden yanıcı, patlayıcı maddelerle birlikte bir çok sopa benzeri edevat da çıktığı iletildi.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Almanya'da Futbol Terörü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement