Almanya'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Genel Seçimlere Doğru

Almanya\'da Genel Seçimlere Doğru

Stuttgart’taki adaylar, partilerinin çalışmalarını anlattı

16.09.2013 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 22 Eylül tarihinde yapılacak seçimler öncesinde Stuttgart şehrindeki tarihi "Schloss" binasında Türk seçmenlere yönelik bir açık oturum düzenlendi.

Türk medya grupları ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) bir araya gelerek oluşturduğu "Sandığa Git İnisiyatifi" adına, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından düzenlenen açık oturuma Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) federal milletvekili adayı Stefan Kaufmann, Sosyal Demokrat Partisi (SPD) federal milletvekili adayı Ute Vogt, BIG Partisi federal milletvekili adayı Yaşar Mert katıldı.

Açık oturumu dinlemeye gelenler arasında Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı.

Toplantıda konuşan Cem Özdemir, Almanya'da yaşayan insanların Almanca bilmelerinin önemine dikkati çekti. Özdemir ayrıca göçmen kökenli vatandaşların kendi dillerini de konuşabilmeleri gerektiğini vurgulayarak, Almanya'da yaşayan insanların Almanca dilini ve yabancı dil olarak İngilizceyi öğrendiklerini söyledi.

"Bir dil bir insandır" diyen Özdemir, Türkiye'den gelen insanların Türkçe ve diğer ülkelerden gelen insanların çocuklarının da kendi dillerini konuşması gerektiğini vurguladı. Özdemir seçimlerde oy kullanma hakkına sahip Türk vatandaşlarının sandığa giderek oylarını kullanmaları gerektiğini söyleyerek, oy kullanılmadığı takdirde istenilmeyen insanların seçilebileceğini ifade etti.

CDU'lu Kaufmann ise partisinin genel söylemlerinin aksine çifte vatandaşlık hakkının verilmesi ve yerel seçimlerde göçmen kökenlilerin oy kullanabilmelerinin önünün açılmasının önemli olduğunu söyledi.

SPD partisinden Vogt da konuşmasında seçildikleri takdirde ilk yapacakları işin, çifte vatandaşlık yasasını değiştirmek olduğunu söyledi. Vogt'un bu sözleri dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Vogt, Türklere çifte vatandaşlık hakkı verilmesi gerektiğini ve vatandaşlıkta opsiyon modelinin kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi tarafından işlenen cinayetlerin de ele alındığı toplantıda siyasetçiler yaşananların utanç verici olduğunu ifade ettiler. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement