Almanya'da Gündem Dizel Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Gündem Dizel Zirvesi

Almanya'da gündemin ilk sırasını otomobil devlerinin hemen hemen tamamının bir şekilde emisyon skandalına karışmış olması oluşturuyor.

02.08.2017 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da gündemin ilk sırasını otomobil devlerinin hemen hemen tamamının bir şekilde emisyon skandalına karışmış olması oluşturuyor. Federal Hükümet, eyaletler ve sektör temsilcileri bugün Berlin'de illegal yollarla emisyon değerleri düşük gösterilen otomobillerin geri çağırılarak iyileştirilmesi ve milyonlarca dizel otomobilin çevre kirliliğine etkilerini nasıl en aza indireceğini tartışacak.

Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Çevre Bakanı Barbara Hendricks, Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries ve Bilim Bakanı Johanna Wanka'nın öncülüğünde gerçekleştirilecek dizel zirvesine otomobil üreticilerinin bulunduğu Baden-Württemberg, Bavyera, Hessen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren- Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletleri ile çevre kirliliği yüksek olan Berlin ve Hamburg eyaletlerinin başbakanları katılacak. Otomobil sektöründen ise, Volkswagen, Porsche, Audi, Mercedes ve BMW'nin yanı sıra Opel ve Ford Almanya CEO'ları yer alacak. Zirvede IG Metall Sendikası, Belediyeler Birliği Meclisi temsilcileri ile Alman İş verenler Birliği'nden de yetkililer bulunacak.

Emisyon skandalı Alman otomobil devi Volkswagen'in dizel otomobillerde emisyon değerlerini özel bir programla düşük gösterdiğinin Eylül 2015'te ortaya çıkmasıyla patlak vermişti. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Gündem Dizel Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement