Almanya?da İftar Yemeği Farklı Dinleri Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Almanya?da İftar Yemeği Farklı Dinleri Bir Araya Getirdi

Almanya?da İftar Yemeği Farklı Dinleri Bir Araya Getirdi

Almanya'da iftar yemeği farklı dinleri bir araya getirdiTemel ElcivanDuisburg, 10 Haziran, (DHA)- Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan DİTİB Merkez Cami Derneği tarafından dün akşam verilen iftar yemeği, farklı dinlerden olan insanları bir araya getirdi.

10.06.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da iftar yemeği farklı dinleri bir araya getirdi

Temel Elcivan Duisburg, 10 Haziran, (DHA)- Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan DİTİB Merkez Cami Derneği tarafından dün akşam verilen iftar yemeği, farklı dinlerden olan insanları bir araya getirdi.

DİTİB'e bağlı Duisburg Merkez Cami Derneği ile cami bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Diyalog Merkezi'nin birlikte gerçekleştirdiği iftar programı, cami binasının konferans salonunda yapıldı. Şehir erkanı, siyaset ve iş camiasından yoğun davetlinin katıldığı iftar programın sunuculuğunu Şevket Avcı yaptı. Çok sayıda Alman davetlinin de bulunduğu iftar öncesinde, sırasıyla DİTİB Duisburg Merkez Cami Derneği Başkanı Necati Mert, Eğitim ve Diyalog Merkezi Başkanı İsmail Komşucuk, T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ve Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda iftar sofralarının, farklı dinlerden olan insanları yakınlaştırdığına dikkat çekildi.

Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay, Düsseldorf Başkonsolosu Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkkan'ın da hazır bulunduğu iftarda, cami din görevlisi ve bir papaz art arda dua yaptı. Konuşmaların ardından din görevlisinin okuduğu ezan ile oruçlar açıldı ve davetliler Türk mutfağından hazırlanan yemekleri yedi. Geçen hafta Almanya Parlamentosu'nda yapılan soykırım oylamasının ardından Türkiye ile Almanya arasında yaşanan tartışmaların aksine, iftar masalarında Türk Alman misafirlerin oldukça samimi sohbet ettikleri gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya?da İftar Yemeği Farklı Dinleri Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement