NAZİ Saldırısına Uğrayan Türk Konuştu: Boğazımı Sıkıp Köpeği Eşime Saldırttı - Son Dakika
Dünya

NAZİ Saldırısına Uğrayan Türk Konuştu: Boğazımı Sıkıp Köpeği Eşime Saldırttı

Berlin'de ırkçı saldırıya uğrayan kafe sahibi Gönül Glowinski: "Sözlü tacizde bulunup boğazımı sıktı, eşim yardıma gelince köpeği saldırttılar, bakınca NAZİ demezsiniz." diye konuştu.

22.04.2018 21:12  Güncelleme: 23:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de Lichtenberg ilçesinde eşiyle birlikte işlettikleri kafenin önünde saldırıya uğrayan Gönül Glowinski, "Sözlü ırkçı tacizde bulunup boğazımı sıktılar, eşim yardıma gelince köpeği saldırttılar, yabancı düşmanlığı son 4-5 yılda çok arttı." diye konuştu

SON 4-5 YILDA YABANCI DÜŞMANLIĞI ARTTI

Glowinski, cuma akşamı kafenin önünde kendisine ve eşine yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bulundukları semtte 10 yılan beri yaşadığını ve 4,5 yıldır kafeyi işlettiğini ifade eden Glowinski, "Konumuz yabancı düşmanlığı ve bize yapılan bir olaydan bahsediyoruz. Bu tür olaylar son 4-5 yılda daha da yoğunlaşmaya başladı. Bizim bu kafenin önünde bile artık hissetmeye başladık. Buradan gelip geçerken homurdanmalar, ters hareketler yapmalar, sözlü ırkçı taciz, bu tür olaylar sanki daha sıklaşıyor gibi." şeklinde konuştu.

NAZİ Saldırısına Uğrayan Türk Konuştu: Boğazımı Sıkıp Köpeği Eşime Saldırttı

"BAKINCA NAZİ DEMEZSİNİZ"

Kendilerine cuma günü yapılan saldırıyla bunun doruğa ulaştığını ifade eden Glowinski, "İki tane Alman, görünüş olarak Nazi olduklarını sanmasınız. Bunlar yanlarında çok büyük, çok kuvvetli, kahverengi pitbull köpekle geldiler. Ben bu arada kafenin dışında oturuyordum. Dükkanımız kapanmıştı. Sadece bir "mola verelim" dedik. Yalınız oturuyordum orada. Benim hizamdayken başladılar ağza alınmayacak laflar, küfürler ettiler." ifadelerini kullandı.

ÜZERİNE YÜRÜYÜP BOĞAZINI SIKTILAR

lmanya'da 40 yıldan beri yaşadığını, iş kadını olduğunu ve kendisini buraya ait hissettiğini söylediğini anlatan Glowinski, "Cevap verdim. Ayağı kalktım reaksiyon gösterdim. Bu arada da üzerime yürüdüler. Boğazımı falan sıkmaya çalıştılar. İçeride olan eşim bunu fark etti ve hemen dışarıya koştu ve onların üzerine yürümek zorunda kaldı. Böylelikle kendimizi savunma pozisyonuna girdik." değerlendirmesinde bulundu.

NAZİ Saldırısına Uğrayan Türk Konuştu: Boğazımı Sıkıp Köpeği Eşime Saldırttı

KÖPEĞE "TUT" DEYİP EŞİNİ ISIRTTI

Her şeyin saniyeler içinde geliştiğini söyleyen Glowinski, sözlerine şöyle devam etti: "Eşim bana saldırdıklarını görünce daha da kızdı. Ama bu iki kişi eşimin reaksiyonundan kaynaklanarak, biraz çekindiler. Yanlarındaki köpeğe güvendiler herhalde. Sahibi köpeği bırakıverdi ve 'tut' diye komut verdi. O köpek eşime saldırdı ve ısırdı eşimi."

KORKMADIKLARINI ANLATTI

Glowinski, ardından çevredekilerin araya girdiğini ve saldırganların kaçtığını belirterek, polisin eşiyle birlikte bu saldırganları aramaya çıktığını, ancak bulunamadılarını kaydetti. Saldırganların olay yerine yakın yerde oturduklarını varsaydığını ifade eden Glowinski, bu kişileri daha önce belirli zamanlarda gördüğünü ifade etti. Olaydan sonra polise ifade verdiklerini, eşinin ve kendisinin durumumun iyi olduğunu anlatan Glowinski, olaya ilişkin sonucun ne olacağını bilmediklerini kaydetti. Eşine hastanede tetanoz aşısı vurulduğunu belirten Glowinski, "Moralimiz iyi, dik duruyoruz, Korkmuyorum hiç bir zaman. Sadece ben köpekten korktum. Köpeğin sağı solu belli olmaz. Benim korkum sadece oydu, insanlar değil. Hiç bir ülkede böyle şeyler olmasın. Sadece Almanlara ait bir konu değil ırkçılık, yabancı düşmanlığı. Her ülkede var. Bu yüzden zor bir dönem geçiriyoruz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

NAZİ Saldırısına Uğrayan Türk Konuştu: Boğazımı Sıkıp Köpeği Eşime Saldırttı
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya NAZİ Saldırısına Uğrayan Türk Konuştu: Boğazımı Sıkıp Köpeği Eşime Saldırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • adanali: kimbilir ne yaptiniz.avrupa ulkelerinin yerinde olsam butun yobazlari sinir disi ederim 4 18 Yanıtla siyah reis: Sen adanalısın, Senin yaşamaya hakkın yok konuşmaya hiç yok 4 1
  • Alparslan: Iyiden iyiye sapittilar artik...Birlik olma günü geldi. 12 1 Yanıtla
  • ABDÜLKADİR DOĞRUYOL: AVRUPA BİRLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ ALIN SİZE AVRUPA KARAKTERİ .HELAYI BİZDEN ÖĞRENDİLER ŞİMDİ BİZİ BEĞENMEME MODUNA GİRDİLER .AHİRETTE ALLAH O GEZDİRDİKLERİ VE İNSANLARA KARŞI SALDIKLARI KÖPEKLERİ KENDİLERİNE SALSIN . 8 3 Yanıtla
  • Berlin: Öncelikle Süleyman geçmiş olsun! Irkçılık maalesef Almanya'da het Zaman var. Aslında Almanya'da be ık kişi günlük hayatında karşılaşıyor. Ben 25 seneden beri almanyadayım. Üç defa evim yandı. Nazi lerle maarız kaldığım oldu. Bütün bunlar bilinen ve günlük hayatta olan bitebilir. Sıra bizimkilere yani siyasilere gelince, onlarında Alman siyasetçilerinden farkı yok. Sanki her şey güllük gülistanlık. Sivil toplum örgütleri yetersiz kalıyor. İlk saldırımda yaralanmıştım, iki sene önce dava açtım, Zaman aşımına uğramış, kabul olmadı.yani ırkçılıkla baş edecek bir inisiyatif olmadığı sürece bu devam edecektir maalesef. Herkese hayırlı günler. 7 0 Yanıtla
  • Adana ceyhan: Bende adanaliyim almnyada irkcilik hep var 5 1 Yanıtla
  • Cüneyt: Kardes insanın öz vatanı gibisi yoktur şimdi oradakiler bu durumdan rahatsız ise dönsünler vatanlarına elbet burada da bir ekmek yerler gavurun kendisine faydası bar mı ki bize olsun. Burdan tüm gurbetçi dostlara selam 0 0 Yanıtla
  • Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu
    11:19 Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Horasan'da Hafızlık Yapan Öğrencilerle Buluştu

    Erzurum Müftüsü Dr. Rüstem Can, Ramazan İrşat Programları kapsamında Horasan'da bulunan Mustafa Gül Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Can, öğrencilerle sohbet ederek öneri ve isteklerini dinledi. Ayrıca, Horasan'da bulunan diğer Kur'an kurslarını da ziyaret eden Müftü Rüstem Can, teravih sohbeti yaparak gençlere çikolata ikram etti.

  • Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı
    11:18 Suriyeli Kadın, Ramazan Ayında Kaybettiklerini Anlattı

    Suriye'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 3 çocuğunu ve eşini kaybeden Nesrin Abdülkafi, ramazan ayını buruk bir şekilde geçirdiğini anlattı. Abdülkafi, yaşadığı zorluklar nedeniyle çocukları için yardım istedi.


Advertisement