Almanya'da Irkçı Tafel'e Karşı Sofra Derneği Kuruldu - Son Dakika
Politika

Almanya'da Irkçı Tafel'e Karşı Sofra Derneği Kuruldu

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti (KRV) Essen şehrinde yabancı vatandaşlara gıda yardımında bulunmayacağını açıklayan Alman Tafel adlı derneğin “ırkçı” uygulamasına karşı, Türkler tarafından Sofra Derneği kuruldu.

08.03.2018 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti (KRV) Essen şehrinde yabancı vatandaşlara gıda yardımında bulunmayacağını açıklayan Alman Tafel adlı derneğin "ırkçı" uygulamasına karşı, Türkler tarafından Sofra Derneği kuruldu.

Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirilen kuruluş toplantısında açıklama yapan, dernek üyeleri Sofra Derneği'nin din, dil ve ırk gözetmeksizin yardım yapmayı hedeflediğini belirtti. Kuruluş toplantısı sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Çok geç kalınmış bir projeyi hayata geçirmek için toplandık ve SOFRA adındaki derneğimizi 11 kuruluş üyesi ile resmen kurmuş bulunmaktayız. Essen kentindeki Alman yardım kuruluşu Tafel geçtiğimiz günlerde skandal bir karara imza atarak, artık yabancı vatandaşlara gıda yardımında bulunmayı bırakacaklarını ve bu yardımların sadece Alman vatandaşı olan yerli halka yapılacağını duyurmuştu. Şimdiye kadar Avrupa'da çeşitlilikten en çok faydalanan, zenginliğinin büyük bir kısmını yabancılara borçlu olan Almanya'da böyle bir karar alınması ve bazı kısımların bunu desteklemesi bizleri derinden üzmüştür. İşin daha da üzücü yanı, Avrupa'nın en zengin ülkesi olan Almanya'da, milyonlarca insanın fakirlik sınırının altında yaşayıp, gıda yardımına muhtaç bırakılmasıdır ve bu insanların ucuza ya da bedavaya gıda alabilmek izdihamlar yaşanmasına neden olmalarıdır. Bu bağlamda Almanya'da yaşayan Türkler olarak, yardım derneğimiz "SOFRA e.V." adında bir dernek kurmaya karar vermiş bulunuyoruz. Son zamanlarda Alman medyasının ettiği iddiaların tersine, derneğimiz kesinlikle ne siyasi bir amaca, nede belli bir ırka hizmet için değil, Almanya'da yaşayan tüm insanlara dil, din, ırk, köken ayrımı yapmadan hizmet etmek için çabalayacaktır. Bu yardımları gerçekleştirebilmek için ilk adım olarak Almanya'da faaliyet gösteren Türk dernek, parti ve kuruluşlara yazılı davette bulunduk ve yakın zamanda cevapların geleceğini umuyoruz. Davetimizi kabul eden ve bizimle çalışacak olan kuruluşları web sitemizden takip edebilirsiniz. Bunun haricinde derneğimizin amacına ulaşabilmesi için ve biz yabancılarında bir güç olduğunu gösterebilmek için tüm iş adamlarını, market ve restoran sahiplerinin derneğimize yardımda bulunmalarını temenni ediyor ve bu hayırlı işte herkesin bir payı olmasını ümit ediyoruz."

Derneğin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Nevin Toy-Unkel ( Birinci başkan ), Halil Ertem ( İkinci başkan ), Uğur Karadağ ( Basın sorumlusu ), Seyhan Alakuş ( Muhasip ) yönetim kurulu üyeleri; Yasemin Yazıcı, Tülay Ertem, Canan İlbay, Mehmet Tuntaş, Birol Sanık, Ali Aslan ve Muhammet Bozkurt şeklinde oluştu. Derneğin ilk üyeleri ise Bünyamin Yılmaz (16) ve Şükrü Cömert. - KÖLN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Almanya'da Irkçı Tafel'e Karşı Sofra Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.

  • Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti
    16:25 Havza Muhtarları Derneği Başkanı Muhtarlarla Belediye Başkanı İkiz'i Ziyaret Etti

    Havza Muhtarları Derneği Başkanlığı tarafından düzenlenen ziyarette, muhtarlar Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti. İkiz, muhtarların önemli iletişim köprüleri olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yılda mahallelerin sorunlarını çözmek ve yaşam standartlarını yükseltmek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Dernek başkanı Şahin ise İkiz'in ilçeye ve mahallelere değer katacak çalışmalar yapacağına inandıklarını söyledi.

  • Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    16:24 Osmaneli Kaymakamı Yüksel, Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Bilecik'in Osmaneli İlçesinde Kaymakam Yüksel, köy ve mahalle muhtarları ile tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yüksel, muhtarlara yeni görevlerinde başarılar diledi ve vatandaşların sorunlarını aktarmalarını istedi. Yeni Belediye Başkanı Bekir Torun da muhtarların önemine vurgu yaparak iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement