Almanya'da Reichsbürger üyelerine baskında 1 polis yaralandı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Reichsbürger üyelerine baskında 1 polis yaralandı

Almanya\'da Reichsbürger üyelerine baskında 1 polis yaralandı

Almanya'nın 7 eyaletinde aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) grubu üyelerine yönelik baskınların birinde çıkan çatışmada bir özel harekat polisi yaralandı.

22.03.2023 12:47  Güncelleme: 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın 7 eyaletinde aşırı sağcı İmparatorluk Vatandaşı (Reichsbürger) grubu üyelerine yönelik baskınların birinde çıkan çatışmada bir özel harekat polisi yaralandı.

Federal Savcılığın talimatıyla Reutlingen'de bir şüphelinin dairesinde arama yapmak isteyen Baden-Württemberg özel görev gücünden bir memurun şüpheli tarafından açılan ateşle hafif yaralandığı belirtildi.

Karlsruhe Başsavcılığının davayı cinayete teşebbüs olarak değerlendirerek soruşturmayı devraldığı kaydedildi.

Olayın yaşandığı dairenin yer aldığı site polis tarafından güvenlik şeridiyle kapatılırken, çevrede yaşayanlar için bir tehlikenin söz konusu olmadığı açıklandı.

Reichsbürger nedir?

Kendilerini Alman İmparatorluğu Vatandaşı (Reichsbürger) olarak görenlerin sayısı, iç istihbarat raporuna göre 23 bin civarında bulunuyor.

2 bin 100 üyesi şiddet kullanmaya hazır olan grubun Almanya'yı meşru bir devlet olarak tanımadığına yer verilen rapora göre, üyelerden bazıları monarşi altındaki Alman İmparatorluğu fikrine bağlıyken bazıları da Nazi taraftarı. Bazı üyeler de Almanya'nın halen askeri işgal altında olduğunu savunuyor.

Aralık 2022'de darbe yapmak için hazırlık yaptıkları gerekçesiyle yapılan baskınlarda gözaltına alınan 25 şüpheli, tutuklu olarak terör örgütü üyeliğinden yargılanacakları günü bekliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Reichsbürger üyelerine baskında 1 polis yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement