Almanya'da Saldırı Planladığı İddia Edilen Suriyelinin Yakalanması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Saldırı Planladığı İddia Edilen Suriyelinin Yakalanması

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkede saldırı planladığı iddia edilen Suriyelinin yakalanmasına ilişkin, "Alman güvenlik makamları ağır bir terör saldırısını önledi" dedi.

31.10.2017 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkede saldırı planladığı iddia edilen Suriyelinin yakalanmasına ilişkin, "Alman güvenlik makamları ağır bir terör saldırısını önledi" dedi.

Maiziere, Wittenberg kentinde yaptığı açıklamada, 19 yaşındaki Suriyeli Yamen A'nın, güvenlik güçlerinin tam zamanında müdahalesiyle yakalandığı belirtti.

"Alman güvenlik makamları ağır bir terör saldırısını önledi" ifadesini kullanan Maiziere, güvenlik makamlarına teşekkür etti.

Maiziere, Almanya ve Avrupa'da terör saldırısı tehlikesinin yüksek olduğunu da kaydetti.

Federal Başsavcılık Sözcüsü Frauke Köhler de Yamen A'nın internette bombanın nasıl yapıldığını araştırdığını, temmuz ayı sonunda bomba yapımı için parçalar ve kimyasal maddeler temin ettiğini belirlediklerini ifade etti.

Köhler, şüphelinin patlayıcı konusunda denemeler de yaptığını kaydetti.

Yamen A'nın internet üzerinden kendisini terör örgütü DEAŞ taraftarı olarak tanımlayan bir kişi ile konuştuğunun da ortaya çıktığını belirten Köhler, "Ancak bu kişinin kim olduğunu bilmiyoruz. Bu kişinin şüpheliyi planlarında cesaretlendirip cesaretlendirmediğini de bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Köhler, Yamen A'nın, "terör örgütü üyeliğinden değil, terör saldırısı planlamaktan" suçlandığını aktardı.

Almanya'da patlayıcıyla saldırı planlamakla suçlanan Suriye vatandaşı Yamen A. Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Schwerin kentinde Federal Polis ve Federal Kriminal Dairesi (BKA) özel ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Saldırı Planladığı İddia Edilen Suriyelinin Yakalanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement