Almanya'da Terör Örgütü Pyd/pkk Yandaşlarının Camilere Saldırması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Terör Örgütü Pyd/pkk Yandaşlarının Camilere Saldırması

BERLİN (AA) – AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da federal hükümetin, ülkede Türkiye kökenli Müslümanların ve onların kuruluşlarının güvenliğini sağlamakla mükellef olduğunu ancak terör örgütü PKK'nın şiddetine karşı sessiz kaldığını belirtti.

26.01.2018 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN (AA) – AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da federal hükümetin, ülkede Türkiye kökenli Müslümanların ve onların kuruluşlarının güvenliğini sağlamakla mükellef olduğunu ancak terör örgütü PKK'nın şiddetine karşı sessiz kaldığını belirtti.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alman hükümetini, ülkede terör örgütü PYD/PKK yandaşlarının camilere ve vatandaşlara yönelik saldırılarına sessiz kalmasından dolayı eleştirdi.

Alman hükümetine çağrıda bulunan Yeneroğlu, "Federal hükümet, Almanya'daki Türkiye kökenli Müslümanların ve onların kuruluşlarının güvenliğini sağlamakla mükelleftir. Ne var ki terör örgütü PKK'nın şiddetine karşı sessiz kalınmaktadır. Bu ateşle oynanan tehlikeli bir oyundur." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, Almanya sokaklarında yaşanan PKK şiddetine karşı sessiz tutumu sorumsuzluk olarak niteleyerek, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde tehlikeli olan bir diğer husus ise Alman siyasilerin, PKK sempatizanlarının Türkiye kökenli Müslümanlara ve onların kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdikleri saldırılara karşı sergiledikleri kolektif sessizliktir. Halbuki bu tutumun PKK'lıları cesaretlendireceği ve daha fazla şiddete sevk edeceği ortadadır."

Almanya'da kısa süre önce camilere ve Türkiye kökenli vatandaşlara saldırılar gerçekleştiğini ve havaalanlarında masum insanların şiddete maruz kaldığını anımsatan Yeneroğlu, "Ne hikmetse şu ana kadar bu eylemlere karşı herhangi bir kınama duyamadık ancak çok iyi bilinmelidir ki bu sessizlik failleri cesaretlendirecek ve yeni şiddet eylemlerine yöneltecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Alman siyasetçilerin daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatan Yeneroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Almanya sokaklarının yabancıların çatışmalarına sahne olmasını istemediğini söyleyip duran siyasilerin, PKK şiddetine gelince toplu şekilde sessiz kalmaları tuhaf bir durumdur. Yine NATO üyesi Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı vermiş olduğu mücadeleyi her fırsatta kınayan Alman siyasetçilerin, sivillere yönelik korkak saldırılarıyla kadınların, çocukların, masum insanların hayatına kıyan terör örgütüne karşı sessiz kalmaları da aynı şekilde şaşırtıcıdır."

Yeneroğlu, Alman medyasının, iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Dairesi raporlarının aksine terör örgütü PKK'nın propagandasını tehlikesiz ve önemsizmiş gibi göstermeye çalışmasını hayretle izlediğini belirterek, bu örgüt yandaşlarının kamuya açık alanlarda yaptıkları saldırıların, izinsiz gösterilerinin, provokasyonlarının ya da yasaklı PKK sembollerinin gösterilmesiyle yasaların ihlal edilmesinin Alman medyası tarafından mümkün olduğunca görmezden gelindiğine işaret etti.

Almanya'da ibadethanelere yapılan saldırıların en ufak bir habere dahi konu edilmemesinin izah edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Yeneroğlu, "Medyanın PKK şiddetini görmezden gelme tavrı nihayetinde faillerin yaptıklarını yanlarına kar olarak görmelerini sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Terör Örgütü Pyd/pkk Yandaşlarının Camilere Saldırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement