Almanya'da Yaylaya Çıktılar - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Yaylaya Çıktılar

Almanya\'da Yaylaya Çıktılar

Temel ELCİVAN-DUİSBURG/DHA-Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yaşayan Karadenizliler, Duisburg şehrinde düzenlenen yayla şenliğine akın etti.

14.06.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel ELCİVAN-DUİSBURG/DHA- Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yaşayan Karadenizliler, Duisburg şehrinde düzenlenen yayla şenliğine akın etti.

Binlerce Karadenizliyi bir araya getiren yayla şenliğini, Duisburg Trabzon Şalpazarılılar Derneği, Krefeld Karadenizliler Derneği, Yurt Dışı Giresunlular Derneği birlikte organize etti. Duisburg'un Hochfeld semtinde bulunan Rheinpark'ta Cuma günü start alan ve bu akşam sona erecek olan yayla şenliği, katılımcıların yoğunluğu ve coşkusu ile Karadeniz'de yapılan şenliklerini aratmadı. Uzaktan gelerek şenliğe katılan bazı davetlilerin, şenlik alanına çadır kurarak konakladığı gözlendi. Yöresel kıyafetlerin yanı sıra Trabzonspor ve Giresunspor formalarını giyerek şenliğe gelen Karadenizliler, şenlik alanını adeta renk cümbüşüne dönüştürdü. Kemençenin adeta hiç susmadığı etkinlikte davetliler dev halkalar şenlikte horon teperken, kurulan standarda yöresel yemekler de ziyaretçilere sunuldu. Karadeniz yöresinin ünlü kuymak, siron ve Lahana çorbası gibi lezzetler, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Yayla şenliğinde, Yılmaz Turan, Sabahattin Yanık, Cengiz Topal, İsmail Cumhur, Erdoğan Erol, Serkan Özer ve Orkestrası, Özkan Pekin gibi çok sayıda yöre sanatçısı da sahne aldı. Şenlikte Karadenizliler, bir yandan Trabzon kolbastısı, bir yandan da Giresun karşılaması oynadı. Kız folklor ekibinin gösterisi ise, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendiği gözlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Yaylaya Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement