Almanya'daki Burger Kıng Skandalının Arkasından Türk İş Adamı Çıktı! - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Burger Kıng Skandalının Arkasından Türk İş Adamı Çıktı!

Almanya\'daki Burger Kıng Skandalının Arkasından Türk İş Adamı Çıktı!

Almanya'nın günlerdir konuştuğu Burger King skandalının arkasından Türkiye'de dolandırıcılık suçundan yargılanan iş adamı Ergün Yıldız çıktı.

12.12.2014 11:27  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce Türkiye'de, Nişantaşı ve Bursa'da açtığı Vapiano ile piyasada vurgun yapan ve arkasında onlarca mağdur bırakan Yıldız, şimdi de ünlü fast food zincirini Almanya'da zora soktu. Burger King Almanya'daki 89 şubesini kapatmak zorunda kaldı.

Burger King, Avrupa'daki en büyük franchise anlaşmalarından birini feshi etti. Yi-Ko isimli şirket ile olan anlaşmanın iptal edilmesi sonrası Almanya'daki 89 şube kapatıldı. Binlerce çalışan işsiz kaldı.

Franchise anlaşmalarının iptal edilmesindeki ana sebep hijyen problemi gibi görünse de işçi hakları ve alacaklarından kaynaklanan sıkıntılar olayın çıkış noktasını oluşturuyor. Skandalın arkasından şirketin ortaklarından olan Türk iş adamının işçi haklarını ödememesi ve hijyen standartlarını hiçe sayması çıktı.

Alman gazeteci Günter Wallraff'ın araştırmaları sonucunda ilgili restoranlarda hijyen sıkıntısı olduğu görülmüştü. Burger King, çıkan haberler sonrası Yi-Ko'ya uyarıda bulundu ve ilgili sıkıntıların bir an önce düzeltilmesini istedi. Bu süreçte ilgili düzenlemelerin yapılmaması ve çalışanların kanuni haklarını da ödenmemesi sebebiyle Burger King franchise anlaşmasını tek taraflı olarak fesih etti.

Yi-Ko isimli şirketin %50 hissesinin sahibi Rus iş adamı Alexander Kobolov. Diğer %50 ise Türkiye'de dolandırıcılık suçundan yargılanan ve sabıkası olan iş adamı Ergün Yıldız'a ait.

TÜRKİYE'DE DE DOLANDIRICILIK DAVASI VAR!

Ergün Yıldız Türkiye'de de benzer bir sıkıntı yaratan ve hakkında açılmış dolandırıcılık davaları olan bir isim. 2009 yılında Almanya'nın en önemli Restaurant zincirlerinden olan Vapiano'nun Nişantaşı ve Bursa şubelerini açan Yıldız, arkasında onlarca alacaklı ve mağdur bırakarak Almanya'ya kaçmıştı.

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 4 şirketi bulunan Ergün Yıldız, tüm şirketlerini genel müdürü ve ortağı Ertan Kırımşelioğlu ile iflas göstererek ortadan kayboldular.

Yıldız, Türkiye'den kaçarken yanında çalışanları şirketlerinde yetkili olarak göstermiş ve tüm borç yüklerinden kurtulmaya çalışmış.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Almanya'daki Burger Kıng Skandalının Arkasından Türk İş Adamı Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement