Almanya'daki Hastanede Müslümanlar İçin Mescit - Son Dakika
Güncel

Almanya'daki Hastanede Müslümanlar İçin Mescit

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Landsberg am Lech kentinde hizmet veren şehir hastanesinde, Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için mescit açıldı.

22.11.2017 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Landsberg am Lech kentinde hizmet veren şehir hastanesinde, Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için mescit açıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Landsberg am Lech Mescid-i Aksa Cami Derneği Başkanı Mehmet Bayıryüzü, Genel Sekreter Fikret Günan ve din görevlisi Ünal Dağlar'ın girişimleri sonucunda mahalli idareciler ve hastane yönetiminin izniyle, en az 20 kişinin namaz kılabileceği mescitin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Çok sayıda Müslüman hastanın tedavi gördüğü hastanede, hasta ve refakatçilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla açılan mescit İslami motiflerle süslendi. Hastane yönetimi tarafından mescit olarak ayrılan oda Kur'an-ı Kerim, dijital namaz saati, seccade ve rahle konularak tamamlandı.

Bakıryüzü, açılış konuşmasında, "Yıllardır özlemi çekilen, gerek hastaların gerekse ziyaretçilerin hastanede namaz kılacakları bir mekanı yoktu. Hastane yönetimi ile mutabakat sağlayarak mescidimizi hizmete sunduk. Bu imkanı sağladıkları için hastane yönetimine de müteşekkiriz." dedi.

Din Görevlisi Ünal Dağlar'ın yaptığı duanın ardından mescitin açılış kurdelesi kesildi.

Kılınan ilk namazla ibadete açılan mescitte günün anısına katılımcılara gül dağıtılıp ikramda bulunuldu.

Açılışta hastane ve cami derneği yöneticilerinin yanı sıra emekli Protestan Papaz Detlef Müller, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hasta ve hasta yakınları hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'daki Hastanede Müslümanlar İçin Mescit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement